ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

5 tips – så undviker du onödiga extrautgifter när du ska resa

Ricki-Rebecka Petrini · 29 Aug 2017
Uppdaterad 29 Aug 2017

I våra 5 tips nedan listar vi vanliga misstag som kan göra den mest prisvärda bokningen dyr. På samma sätt som man ska vänta in i det sista med att boka själva resan, bör man ha gjort sin hemläxa med rätt förberedelser på hemmaplan. Har du koll på vad som ingår i din hemförsäkring? När kickar din reseförsäkring igång vid till exempel försenat bagage?

klar

Artikellänk är kopierad

1. Granska tilläggstjänster

Även om grundpriset är billigt för din paketresa så kan alla tilläggstjänster i slutändan göra din resa dyrare än väntat. Kolla noga igenom vilka rutor du kryssar i för till exempel bagage och telefonassistans från resebolaget.

2. Reseförsäkring eller hemförsäkring

Kolla om du har en reseförsäkring som ingår i din hemförsäkring. Många bolag har detta automatiskt och i så fall är en extra reseförsäkring överflödig.

3. Skippa avbokningsskydd

Behöver du verkligen ett avbokningsskydd när du ändå bokar så kort inpå resan? Givetvis något var och en får ta ställning till men alla dessa småutgifter gör den billigaste resan onödigt mycket dyrare.

4. Res torsdag – söndag

Att resa torsdag till söndag kan innebära många fördelar. I storstäder har hotellen oftast lägre rumspriser eftersom affärsresenärer står för största andelen bokningar under vardagar. Bor du dessutom i Stockholmsområdet har till exempel Arlanda Express extra förmånliga priser, 2 reser för 350 kr.

5. Håll dig uppkopplad

Surfa på resan! Klart man vill hålla koll på sina sociala medier även på semestern. De flesta ledande teleoperatörerna har idag veckopaket för utlandsvistelsen. Kolla upp i förväg, för visst vill man undvika obehagliga överraskningar när räkningen kommer.

klar

Artikellänk är kopierad

Ricki-Rebecka Petrini
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro