ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

5 vanliga CV-sjukor

metrojobb.se · 25 Nov 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: Stock.xchg


klar

Artikellänk är kopierad

Dags att lägga din CV under kniven. Rekryteraren Debrah Wheatman gästskriver på bloggen Glassdoor om fem vanliga misstag som kan vara skillnaden mellan papperstuggen och succé för din jobbansökan.  Felstavningssjukan.Det händer att jobbsökare stavar fel på "Curriculum Vitae". Det är ingen bra start. Även om en felstavning kanske inte är döden för din ansökan ger det ett slarvigt intryck. Lita inte på stavningsprogram, de vet inte vilket ord du tänkt skriva, utan läs igenom noga.Punkt-sjukan. När du stryker med märkpenna i en text stryker du ju inte under hela texten, då skulle det bli jobbigt att läsa. På samma sätt kan det vara en bra idé att punkta upp meriter för att göra dem mer överskådliga, men använder du för många punkter får du motsatt effekt. Jag-sjukan. Personliga pronomen som "jag" hör hemma i det personliga brevet. I CV:t är det bättre att distansiera dig själv från dina meriter och använda ett torrare språk.

Resultat-sjukan. I vissa yrken är det lätt att mäta vad du gjort i procent och siffror. Men även om du jobbar i ett yrke med mjukare värden är det lika viktigt att lyfta fram vad du åstadkommit. Som hjälp när du skriver ner vad du åstadkommit kan du tänka på de tre bokstäverna SIR, Situation, Insats, Resultat.    För mycket information-sjukan. Att allt ska rymmas på en A4 är mer ett mål än verklighet om du har några erfarenheter i ryggsäcken, men tänk att din CV ska vara foten i dörren hos rekryteraren, inte en innehållsförteckning över din karriär.För dig som ska sätta igång och skriva CV finns Metrojobbs guide "Från rubrik till referenser" här.

klar

Artikellänk är kopierad

metrojobb.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro