ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

5 växtbutiker du måste besöka i Malmö

Olle Eriksson · 16 Mar 2018
Uppdaterad 16 Mar 2018
Plant KBH.

Plant KBH. Foto: Olle Eriksson @upleafting/Instagram


Snö eller slask spelar ingen roll, alla kan vi konstatera att det har varit en lång, kall och deppig vinter. Vissa av oss har bänkat oss framför vår tv medan andra har försökt låtsas som om mörkret inte påverkat dem alls. Flera av våra krukväxter har däremot gett upp och det känns trist och kalt utan dem. Därför ska du spana in de här fem butikerna som lovar att hjälpa dig förgröna ditt hem igen.

klar

Artikellänk är kopierad

FloreraS:t Knuts torg 8, MalmöFör den miljömedvetna hipstern. Här hittar du lokalt, närodlat, säsongens snittblommor, kvistar och ett flertal krukväxter i olika storlekar. Ägaren Isabelle Magnusson har dessutom nyligen öppnat en filial i Malmö Saluhall.

OasenÖstergatan 1, MalmöFör äventyraren. Undangömt borta vid Caroli i en gigantisk källare hittar du en hel, ja just det, oas av gröna växter. Här finns även en samling kaktusar, stora monsteror och större trädliknande växter, alltid till ett riktigt bra pris.

Mobilia blommor + PassifloraPer Albin Hanssons väg 40 + 32, MalmöFör den lata familjen. På Mobilia kan du göra all din shopping på en och samma gång. Här finns också två växtbutiker, den ena som ligger nära Ica är åt budgethållet och den andra är en lite lyxigare och snyggare variant.

FloristaKärleksgatan 4, MalmöFör den trendmedvetna. Ekologiskt, närodlat och vackert så det bara skriker om det. Med sina mörka väggar, färgrika blommor och snygga skyltfönster är Florista en destination i sig. Det är omöjligt att inte få med sig något hem.

Plant KBHÅrhusgade 132, 2150 KöpenhamnFör den växtintresserade pendlaren. Butiken är belägen i nybyggda flashiga bostadsområdet Nordhavn och det märks. Här finns gigantiska palmer, tropiska rariteter och enorma gröna blad. Allt man behöver som växtälskare med andra ord.

klar

Artikellänk är kopierad

Olle Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro