ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

50 år och på topp – så blev hon bäst

Katarina Matsson · 14 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
På lördag fyller Madonna 50 år. Metro har pratat med en av de svenskar som jobbat med henne. 

På lördag fyller Madonna 50 år. Metro har pratat med en av de svenskar som jobbat med henne.  Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Hårt arbete, extrem fingertoppskänsla och alltid steget före – därför är Madonns störst. Nu fyller popdrottningen 50 år. – Det stoppar inte henne, säger svenske fotografen Eric Broms som jobbat med stjärnan flera gånger. Tillsammans med Jonas Åkerlund har han bland annat gjort dokumentären ”I’m going to tell you a secret” från 2005 och ”Madonna: The Confessions Tour Live from London” från 2006.– Det känns som att hon alltid är ett steg före. Även om man hör en låt eller ser en video och tänker att det där var väl inte så himla bra, så efter ett halvår är det hur bra och rätt som helst, säger Eric Broms. Ständigt lika aktuell – och kontroversiell. Oavsett om det handlar om musik, film, adoptioner eller religion skapar Madonna rubriker. Men när det kommer till jobbet är hon stenhård. – Hon styr med järnhand, in i minsta detalj. Det är också en del av hennes framgång, att vara involverad i allt. Det har varit väldigt inspirerande att jobba med henne, man blir väldigt peppad till att jobba hårdare, mera och längre. För att även om alla runtomkring henne sliter arslet av sig så är hon den som jobbar mest, säger Eric Broms.

Och genom att hela tiden omge sig med rätt personer – på senaste skivan Justin Timberlake, Timbaland och Pharrell – lyckas hon hålla sig fräsch och modern. – 50 känns inte som att det är någon ålder längre. Och särskilt inte för henne som äter nyttigt, lever nyttigt, inte dricker och inte röker. Hon kommer helt klart hålla på tills hon trillar av pinn, säger Eric Broms. Födelsedagen planerar Madonna att fira med en mindre fest på gården utanför London, tillsammans med familj, nära vänner som Stella McCartney och Gwyneth Paltrow och en delegation från Malawi, varifrån stjärnan planerar att adoptera ännu ett barn.

Men festen hotades tidigare i veckan när Madonna stukade foten. Hon är nämligen också mitt uppe i förberedelserna inför ”Sweet & Sticky”-turnén som drar i gång i Cardiff bara en vecka efter den stora dagen.

Grattis Madonna – nu kan du ...

• Gå in gratis på Roskildes sista dag.

• Börja spana efter seniorboende.

• Åka på gruppresa till Italien.

• Bli kulturtant på riktigt och bara bära Gudrun Sjödéns fina kläder.

• Läsa Ameilia Adamos M-magasin med stolthet.

• Lyssna på ”Ring så spelar vi” och lösa ”Melodikrysset” på lördagarna.

• Förvekliga drömmen om att köpa en HD.

• Spela bridge utan att skämmas.

• Bära badmössa på badhuset.

• Klaga på att musiken är för hög på konserter.

• Öppna sparkonto till de kommande barnbarnen.

• Gå en kvällskurs, varför inte i keramik?

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro