ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

50-årig man häktad misstänkt för branden på Portugals ambassad

Sofia Clason · 7 Apr 2018
Uppdaterad 7 Apr 2018
Totalt skadades 14 personer vid branden, varav två fick föras till sjukhus.

Totalt skadades 14 personer vid branden, varav två fick föras till sjukhus. Foto: IBL


En man i 50-årsåldern häktas misstänkt för att ha startat branden inne på Portugals ambassad i onsdags. Mannen misstänks på sannolika skäl för mordbrand.

klar

Artikellänk är kopierad

Branden startade i Portugals ambassad på Östermalm i Stockholm under onsdagen. I fastigheten fanns ytterligare tre ambassader, en restaurang och privatbostäder.

Nu har en man i 50-årsåldern häktas på sannolika skäl misstänkt för mordbrand, skriver DN.

Mannen greps ett par timmar efter att branden startade. Efter gripandet erkände mannen handlingen och menade att han ville uppmärksamma människohandel i Portugal.

LÄS MER
Brand i ambassadsbyggnad i centrala Stockholm

Den svenska polisen har inte gått ut med några uppgifter om vilket motiv som ligger bakom den misstänkta mordbranden, men enligt Portugals utrikesminister Augusto Santos Silva, rör det sig om en isolerad handling.

– Men den information som vi har så pekar inget på att det rör sig om ett terrordåd, det verkar röra sig om en isolerad händelse mot ambassaden utförd av en störd person, säger utrikesministern till den portugisiska tidningen Diário de Notícias.

Totalt skadades 14 personer vid branden, varav två fick föras till sjukhus.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro