ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

50-tal svenskar kan ha smittats

TT · 19 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
En sjuksköterska demonstrerar hur man tar prov för svininfluensa.

En sjuksköterska demonstrerar hur man tar prov för svininfluensa. Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Svenska Smittskyddsinstitutet (SMI) har hävt sin varning för resor till Mexiko. Samtidigt eftersöks ett 50-tal svenskar som kan ha smittats av det nya influensaviruset A/H1N1 på ett flygplan.Svenskarna befann sig ombord på ett plan som lyfte från New York i fredags och mellanlandade i Sverige på väg till Asien.

En person ombord var smittad och har uppvisat kraftiga symtom, enligt DN.se.– Vi vill informera dem som var ombord att de ska kontakta sjukvården om de uppvisar några symtom, säger Anders Tegnell, chef för smittskyddsenheten vid Socialstyrelsen, till tidningen.Däremot har restriktionerna för Mexikoresor lättat.Enligt samstämmiga uppgifter från flera oberoende källor är risken för svår sjukdom vid smitta med den nya influensan nu liten i Mexiko, uppgav SMI på sin hemsida.Totalt har över 8 800 bekräftade fall av svininfluensa påträffats i uppåt 40 länder, däribland Sverige där tre fall har hittats.Ingen i Sverige har dock blivit allvarligt sjuk. Totalt har 74 dödsfall, nästan alla i Mexiko, kunnat knytas till det nya viruset.   

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro