ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

50 unga i förhör om spritlangning

Johannes Finnlaugsson · 10 Jul 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

ALKOHOL. Ett femtiotal tonåringar som ertappades med alkohol under skolavslutningsfirandet i Malmö kallas i veckorna in till polisförhör. Polisen genomförde den 13 juni en omfattande insats på Västra hamnen och Ribersborgsstranden, där ett stort antal ungdomar samlats för att fira att skolan slutat.

– Vi var ute med cirka 60 poliser, både civilklädda och i uniform, och det var nolltolerans som gällde. Ungdomarna vi tar in är inte misstänkta för något brott utan det är langarna vi vill åt, säger Mattias Karlsson, utredare vid Limhamnspolisen.

De som sålt alkoholen till ungdomarna gör sig skyldiga till brott mot alkohollagen. Och förhören ger resultat i jakten på langarna, enligt Mattias Karlsson.

– Absolut. Jag upplever att ungdomarna är villiga att dela med sig av vad de vet. Sedan kanske vissa av dem ändå döljer saker och ting, men i de fallen är det inte lönt att försöka pressa ur dem något.

klar

Artikellänk är kopierad

Johannes Finnlaugsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro