ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

50 varslas om dagen i Skåne

Anders Hedberg Magnusson · 21 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Ola Gustafsson


klar

Artikellänk är kopierad

Varselläget i Skåne är det värsta på 16 år. Just nu får i genomsitt 50 skåningar om dagen beskedet på att de riskerar att bli av med arbetet.Det senaste i raden är ett femtiotal anställda på Lindab i Förslöv och 85  på Finndomo i Hässleholm. Fler än 4 000 personer har under de senaste fyra månaderna varslats i Skåne. Vågen av varsel är de mest omfattande på 16 år. Hårdast drabbade är underleverantörerna till fordonsindustrin. Ett sådant företag är Sundquist Components i Malmö som tvingades varsla personal i oktober.– Det ser väldigt svagt ut just nu. Vi går från månad till månad, vi vågar inte planera längre fram, säger Johnny Meltzer, vd för Sundquist Components.

Av det tjugotal underleverantörer som har produktion i Skåne har mer än hälften varslat personal under de tre senaste månaderna. Enligt Thomas Behrens på Länsarbetsförmedlingen i Skåne kommer varslen att fortsätta dugga tätt även i andra branscher.– Situationen påminner mycket om krisen 1992. Men det behöver inte bli lika illa den här gången, säger Thomas Behrens.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Hedberg Magnusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro