ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

500 kronor – för en öl på Avenyn

Erik Nordin · 23 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Cecilia Baern, Jessica Sandblom, Andreas Thomee med Juno Thomee och Joakim Thomee solar och grillar i Slottsparken.

Cecilia Baern, Jessica Sandblom, Andreas Thomee med Juno Thomee och Joakim Thomee solar och grillar i Slottsparken. Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Femhundra kronor. Så mycket kan du få betala för att dricka en öl på Avenyn. Slottsskogen är egentligen den enda plats i centrum där du får dricka offentligt.Solen steker i Slottsskogen. Bland soldyrkande och sportiga ungdomar sitter ett sällskap och grillar.– Vi vet inte riktigt vilka regler som gäller, säger Joakim Thomee.Deras grill är upphöjd med metallstänger och uppfyller därför Räddningstjänstens krav.– Engångsgrillar måste ligga på sand eller stenar. Plåt av något slag fungerar också. Annars är det bara att elda på, så länge det inte råder eldningsförbud, säger Urban Samuelsson, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten.Joakim och hans vänner Cecilia och Jessica skrattar när de får informationen.– Vilken tur att vi uppfyller kriterierna, då. Annars brukar vi se till att vara försiktiga och inte skada gräsmattan, säger Jessica.En bit längre bort sitter ett gäng killar från Majorna och njuter av en folköl i solen. På frågan om de får lov att dricka sin öl offentligt blir de osäkra.– Folköl är som läsk, det måste funka, säger Micael Marti.– Jo, jag tror att vi får dricka här, gissar Andreas Jorsted.Det har han rätt i. Folköl är tillåtet att dricka på offentliga platser enligt den lokala ordningsstadgan. Tar du däremot fram mellanölen eller starkspriten på andra platser i centrum riskerar du böter och ut­hällda drycker.   

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Nordin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro