ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

500 kvinnor skulle rekryteras till sexlinje – via Arbetsförmedlingen

· 17 Jun 2015
Uppdaterad 17 Jun 2015
Platsannonserna har nu plockats den från Arbetsförmedlingens webbsajt.

Platsannonserna har nu plockats den från Arbetsförmedlingens webbsajt. Foto: Montage/TT


Med annonser på Arbetsförmedlingen och andra rekryteringssajter söker företaget 500 kvinnor i Sverige till en internationell sexlinje, rapporterar Östra Småland.

klar

Artikellänk är kopierad

Så här såg platsannonsen ut på Arbetsförmedlingen.
Så här såg platsannonsen ut på Arbetsförmedlingen.Foto: Östra Småland
Här är direktörens Twitterinlägg.
Här är direktörens Twitterinlägg.Foto: Östra Småland

Platsannonsen på Arbetsförmedlingen hade titeln: ”Telefonvärdinnor till Amerika linje”. Kunskaper som efterfrågades var att kvinnorna skulle ha lätt för att tala med kunder samt kunna engelska. Även thailändska och spanska premieras.

Arbetet beskrivs som ett bra extrajobb för studenter som vill tjäna lite extra pengar. I sociala medier är de mer öppna om vad jobbet går ut på. ”New jobs for Asian girls to adult line and good pay”, skriver företagets direktör på Twitter.

Enligt Östra Småland registrerades företaget i London tidigare i år. Det är inte olagligt med telefonsexlinjer. Men enligt Arbetsförmedlingen strider annonserna mot reglerna och är nu borttagna.

– De bryter mot två av de regler för annonsering som vi har, de skulle aldrig ha legat ute, säger sektionschefen Pär Netsman till Metro.

Reglerna som han hänvisar till är att arbetsgivaren inte är registrerad i Sverige och att det utöver angivna arbetsuppgifter kan förväntas tjänster av sexuell karaktär eller att arbetstagaren förväntas uppträda i pornografiska sammanhang.

– Det framgår inte i annonsen, men i andra sammanhang, säger Pär Netsman.

LÄS MER: Telefonsexsajt och dejtingsajt i namnbråk om "Myshörnan"

LÄS MER: Tusentals kallades till samma möte på Arbetsförmedlingen

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro