ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

51-åringens bror: En besvikelse

TT · 20 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Brodern till den dömde 51-åringen är besviken över utsfallet i hovrätten.- Spontant är jag både förvånad och besviken över att min bror bedöms ha varit så pass medveten att han kan dömas för dråp. Det innebär ju att han skulle ha handlat uppsåtligt, och det strider mot experternas bedömningar, säger den dömde 51-åringens bror till TT.

Även om 51-åringen inte får något straff blir hovrättsdomen mycket kännbar för honom. Förutom att han ska punga ut med totalt 181 000 kronor i skadestånd så måste han nu själv stå för de drygt 50 000 kronor som expertutlåtandena för hans försvar har kostat.- Kanske tvingas min bror flytta från gården. Det vore i så fall ett hårt slag för honom.

Brodern påpekar också att 51-åringen och hans familj var i ett mycket utsatt läge till följd av upprepade trakasserier från tonårspojkarna och hade bett samhället om hjälp.- Men det hörsammades inte. Därför bär också myndigheterna en del av skulden.Den 51-årige mannen tycker att det känns psykiskt jobbigt att ha blivit dömd som dråpare. Men trots missnöjet med domen är det osäkert om han försöker gå vidare till HD.- Vi ska fundera och diskutera. Men det är inte säkert att min bror orkar med en rättegång till.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro