ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

56-årig kvinna överlevde sju veckor vilse i vildmarken

Sofia Gustafsson · 9 Maj 2011
Uppdaterad 9 Maj 2011
Albert Chretien och hans fru Rita Chretien körde vilse i Nevadas vildmark. Rita Chretien blev funnen vid liv sju veckor senare medan Albert Chretien fortfarande är försvunnen.

Albert Chretien och hans fru Rita Chretien körde vilse i Nevadas vildmark. Rita Chretien blev funnen vid liv sju veckor senare medan Albert Chretien fortfarande är försvunnen. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

56-åriga, Rita Chretien, överlevde sju veckor ensam och vilse i Nevadas vildmark. TIllsammans med sin man Albert Chretien skulle paret besöka en mässa i Las Vegas när de beslöt sig för att lämna motorvägen och ta småvägar där de bättre kunde njuta av utsikten från bilfönstret. Men småvägarna var i sämre skick än deras karta visade. "Ca 32 km från motorvägen försämrades väglaget tydligen ganska drastiskt" berättade Dan Moskaluk, polisens talesman, till CNN. Hennes man Albert Chretien gick för att hämta hjälp den 22 mars, tre dagar efter att de kört vilse och fastnat med bilen i Nevadas kalla, ödemark. Mängder av män och kvinnor sökte efter Rita och Albert Chretien som senast sågs den 19 mars på en övervakningskamera på en bensinmack i Baker City, Oregon. Men det var först i fredags som några jägare vandrade in i ett område nära stället där Oregon, Idaho och Nevada möts som de fick syn på bilen som varit Rita Chretien´s hem de senaste 49 dagarna. Tre dagar efter att hon blev funnen kunde hon fira mors dag tillsammans med sina barn på sjukhuset i Idaho.  Rita Chretien som stannade kvar i bilen när hennes make gick efter hjälp ransonerade den lilla andel mat hon hade tillgång till. En Beef Jerky, piller av fiskolja och några hårda karameller per dag var allt hon åt. En gång om dagen gick hon ut och smälte snö i solen till dricksvatten. "I detta fall, för en person med den sortens kost, att överleva så länge – låt oss bara säga att det är skäligt att kalla det ett mirakel", sa James Westberry, en av de läkare som övervakade Rita Chretiens vård på sjukhuset i Idaho, enligt CNN. När Rita Chretien kom till sjukhuset jobbade läkarna först och främst med hennes svält- och uttorkningsproblem. Först efter det kan de börja bygga upp hennes styrka igen. På söndagens hade James Westberry fortfarande inte sett Rita Chretien gå, men sa att hennes prognos var god och att han inte sett några indikationer på att hon skulle få några bestående skador. För hennes son var det bästa hur lite hans mor hade förändrats. Enligt honom skrattade hon på samma sätt och var precis lika varm, "Jag skulle knappt ha märkt att något hade hänt henne" säger han till CNN. Nu fortsätter sökandet efter Albert Chretien. Trots att oddsen att hitta honom vid liv krymper dömer myndigheterna absolut inte ut möjligheten säger polisens talesman, skriver CNN. "Varken familjen eller polisen trodde att möjligheten fanns att vi skulle få rapportera om att hitta någon vid liv efter sju veckor. Tills vi vet exakt vad som hände Albert Chretien, är det fortfarande ett mysterium", säger polisens talesman Dan Moskaluk.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Gustafsson
Sofia Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro