ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

58-åring åtalas för barnvåldtäkt – gjorde 12-åring gravid

Karl Enn Henricsson · 22 Mar 2018
Uppdaterad 22 Mar 2018
En 58-årig man har åtalats för barnvåldtäkt efter att en 12-årig flicka blivit gravid. Arkivbild.

En 58-årig man har åtalats för barnvåldtäkt efter att en 12-årig flicka blivit gravid. Arkivbild. Foto: Anders Deros/ Aftonbladet / IBL Bildbyrå


Den 58-årige mannen har åtalats för barnvåldtäkt efter att en 12-årig flicka blivit gravid. Trots att en faderskapsutredning visar att 58-åringen är pappan, nekar han till brott.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det här uppdagades då man i december upptäckte att flickan, som nu är 13-år gammal, var gravid. Det upptäcktes sent i graviditeten, säger vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm.

Efter att en faderskapsutredning hade genomförts riktades misstankarna mot en 58-årig man, vilket P4 Skaraborg har rapporterat om.

– Flickan har berättat om samlag vid flera tillfällen. De känner varandra, men det är inget släktskap eller så, säger Lars-Göran Wennerholm.

Mannen har nu åtalats för våldtäkt mot barn. Övergreppen ska ha genomförts på olika platser i Västra Götaland från sommaren 2016 till och med december förra året.

Men mannen nekar till brott.

– Han menar att hon har blivit gravid på annat sätt, säger Lars-Göran Wennerholm.

Hur då?

– Att hans sperma kommit in i henne på annat sätt. Det är teorier som han lämnar, och det får han redogöra för närmare sen.

Rättegången mot mannen ska hållas nästa vecka. Minimistraffet för våldtäkt mot barn är två års fängelse. Mannen har dessutom åtalats för hot mot tjänsteman efter att han ska ha uttalat att en polisman ”skall brinna samt att han skall skjuta honom i skallen i rätten”.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro