ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

6 (andra) bra saker sex kan göra för dig

Victoria Gillberg · 14 Okt 2011
Uppdaterad 14 Okt 2011

Foto: Karin Malmhav


Höstmörkret närmar sig och det gäller att komma på fler saker man kan hitta på inomhus. Sex är en perfekt inomhusaktivitet. Här är ett par andra saker som är bra med sex.

klar

Artikellänk är kopierad

Minskar ångest – I vissa fall kan sex orsaka en viss prestationsångest. Men forskare har visat att sex faktiskt minskar ångest både hos människor och gnagare. En studie visar att råttor som fick ha sex visade mindre ångestsymtom än råttor som inte fick ha sex. Det bevisades också att sexet skyddade råttorna mot vissa stresshormoner. I en annan forskningsstudie framkom att människor som var sexuellt aktiva hade lägre blodtryck i stressiga situationer, som att tala inför folk.

Gör dig glad – Kanske inget nytt. Sex och glädje går hand i hand. I en studie fick 900 amerikanska kvinnor svara på hur dagliga aktiviteter fick dem att känna sig. Intima relationer toppade listan för glädje. (Att pendla till jobbet var det mest otrevliga under dagen.) I en annan studie visades det att gå från att ha sex en gång i månaden till en gång i veckan motsvarade glädjen av att få en löneförhöjning på 350 000 kronor skriver Livescience.

Ökar ditt immunförsvar – Regelbundet sex förbättrar ditt immunsystem. I en studie från Eastern Psychological Association Convention kom fram till att studenter som har sex en eller två gånger i veckan hade högre halter av antikropparna immunogloblin A jämfört med studenter som hade mindre sex.

Lindrar smärta – Forskning från Rutgers University visar att kvinnor efter sex höjer sin smärttröskel och minskar smärtkänsla. Forskare hoppas på att kunna isolera de kemikalier som orsakar smärtimmuniteten för att använda den inom andra områden.

Minskar neuroticism – Neuroticism kallas också emotionell instabilitet. Vilket i princip innebär att man är stressad och har humörförändringar. Men ett regelbundet sexliv minskar stressen. Nygifta är de som oftast lider av stress inför förhållandet och forskning har visat att det minskar om man har mer sex.

• Sist men inte minst så minskar riskerna för prostatacancer. Egentligen är det inte själva sexet i sig som minskar riskerna utan utlösningen. 2004 deltog 30 000 män i en studie. Den visade att de män som fick utlösning oftast – 21 gånger per månad eller mer – hade ungefär 30 mindre risk att få prostatacancer.

klar

Artikellänk är kopierad

Victoria Gillberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro