ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

6 drycker till brunchen

Clara Grabe · 27 Okt 2017
Uppdaterad 27 Okt 2017
Bloody Mary och Bellini passar till brunchen.

Bloody Mary och Bellini passar till brunchen. Foto: IBL


Det ligger i tiden att bruncha på helgerna just nu. Och i höstlovstider kan det passa bra att bjuda på brunch hemma. Roligt för både vuxna och barn.

klar

Artikellänk är kopierad

MimosaPierre Peters Cuvée de Réserve, Champagne, Frankrike, nr 7350, 349 kr, 12 % alkoholLika delar Champagne och apelsinjuice ger den underbara och klassiska drinken Mimosa. Det är hur enkelt som helst att blanda ihop den. För att göra en riktigt god Mimosa måste jag säga att man inte får snåla bara. Tro mig, det är så värt att pressa juicen själv och köpa en god Champagne. Det smakar så bra att tiden står stilla och man drömmer sig bort. Mimosa går lika bra att blanda med ett alkoholfritt bubbel.

Bloody MaryAbsolut Vodka, Sverige, nr 88, 132 kr, 350 ml, 40 % alkoholEn annan brunch-klassiker som även den går att göra med eller utan alkohol är Bloody Mary. Drinken består av tomatjuice, massa kryddor, citronjuice, selleri och eventuellt vodka. Vissa vill ha den kryddig, andra mildare men oavsett så är Tabasco och Worcestershiresås viktiga smaksättare. Blanda ihop ingredienserna och servera över is. Drinken är döpt efter Maria I av England som lät avrätta 300 protestantiska ledare, hon var själv katolik.

BelliniVictoria Prosecco Extra Dry, Italien, nr 77880, 99 kr, 750 ml, 11 % alkoholEn annan väldigt trevlig och god drink att börja dagen med är Bellini. Vit persika och Prosecco ger denna flirtiga, lätta och fina drink. Den serveras i champagneglas och får en ljust rosa, nästan puderrosa färg om man använder just den vita persikan. Om det är svårt att få tag i det så går det bra med den vanliga gula persikan också, det är mest färgen som ändras. Drinken föddes på 40-talet på Harry’s Bar i Venedig. Den smakar helt klart bäst på Prosecco.

Varmt eller kallt teEarl Grey Special, theteacentre.se, 59 kr, 100 gramKöp ett gott te och bjud på en värmande kopp eller ett läskande iste. Man kan använda samma te oavsett om det serveras varmt eller kylt men ett iste smakar bättre med lite socker och citron. Beskan som teet kan ge kommer fram mer när man dricker det kallt men sockret och syran balanserar den något bittra smaken. Just detta te är smaksatt med bergamot från Sicilien. Det är även gott att göra iste på ett fruktigt te med exempelvis smak av persika.

Bål för barnSkogshallonsaft, Torfolk Gård, Sverige, 33,95 kr, 500 ml, alkoholfriDet är roligt och gott att göra en hel kanna med saft och proppa ner massa frukt, bär och is. Det ser väldigt festligt ut för både barn och vuxna som inte vill dricka alkohol och blir ju också väldigt gott. Börja med en hallon- eller flädersaft och blanda i färska hallon, blåbär, apelsin, citron, myntablad och äpplen. Blandar man ut saften med ett kolsyrat vatten blir effekten ännu bättre och det blir en drink. Torfolk Gård har producerat ekologiska produkter på bär i 40 år.

Godis i glaset2016 Piesporter Riesling Kabinett, Weingut Breit, Mosel, Tyskland, nr 7920, 139 kr, 750 ml, 8,5 % alkoholTill söta och feta rätter med mycket ägg är det aldrig fel med en riesling. Kabinett betyder att vinet är offdry eller halvtorrt och har en lägre alkohol. Det är lätt att tycka om, friskt och blommigt med fruktig doft och smak. Syran i vinet lättar upp fetman i maten och bryter av. Frukten och den lätta sötman gör att det här vinet även funkar till pannkakor. Helt enkelt ett perfekt brunch-vin. Var inte rädd för viner med en lätt sötma, para bara ihop det med rätt mat.

LÄS MER
6 drycker under 100-lappen
klar

Artikellänk är kopierad

Clara Grabe
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro