ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

6 råd till dig som vill jobba med träning

Metro · 12 Apr 2018
Uppdaterad 26 Apr 2018

Foto: Foto: Shutterstock


Drömmer du om en karriär som personlig tränare? Här är expertens tips till dig som älskar träning – och vill jobba med det du älskar!

klar

Artikellänk är kopierad

Att få arbeta med sin hobby är något som många drömmer om och i dag finns det ett större behov av tränare än det finns nyutbildade PT:s. En bra utbildning ger stora möjligheter till jobb och en chans att arbeta både i Sverige och utomlands. Men hur gör man egentligen för att ta steget från träningsentusiast till en karriär som personlig tränare?

– Som personlig tränare möter du kunder med vitt skilda behov och anledningar till att träna. Den som vill arbeta som personlig tränare i dag behöver därför ha ett helhetstänk kring välbefinnande, träning, kost, stress och återhämtning, säger Amelie Larson på SAFE.

Amelie Larson vet allt som är värt att veta om träning och utbildning. Här har hon listat sina bästa råd till dig som vill arbeta med träning.

Tänk långsiktigt!

– Välj en gedigen och välgenomtänkt utbildning med helhetstänk för att öka chanserna till jobb. Att lägga tid och pengar på en bra PT-utbildning är en god investering för framtiden.

Skaffa en bred grund att stå på!

– Skapa dig en bred grund att stå på för att kunna möta och hjälpa så många människor som möjligt.

Utbilda dig rätt!

– Välj en utbildning med lärarledda lektioner och trovärdighet i branschen. Med SAFE:s PT-utbildning får du bra förutsättningar med dig ut i yrkeslivet och en bred bas att stå på.

Hur du vill jobba?

– Vill du driva eget eller kanske jobba utomlands? Se till att du får en utbildning som ger många möjligheter för framtiden.

Se till att få både teori och mycket praktik!

– PT-yrket är ett praktiskt yrke som kräver kunskap om kroppens olika funktioner. Satsa på en helhetsutbildning där du får både en teoretisk grund att stå på och en stor dos praktisk träning där du får öva på det du ska göra sen.

Vad som gör just dig till en bra PT?

– Fundera över vad du tar med dig in i PT-rollen! Drivs du av en stark vilja att hjälpa människor? Är kommunikation och social kompetens din styrka? Alla är vi olika och kan bidra med något unikt i mötet med människor.

pil
Det här ingår i SAFE:s PT-utbildning

• En helhetsutbildning med fokus på människan, träning, återhämtning/mentala faktorer, kost och hälsa

• 100 % lärarledd undervisning

• Studier i funktionell anatomi, träningslära, näringslära och mycket mer

• Teori och praktik där teorin förankras i det praktiska för att förstå hur allt hänger samman

• En väl genomtänkt pedagogik för att du ska lära dig på bästa sätt!

• Fysiskt och digitalt material

• En digital ”studybuddy”

• Marknadens mest gedigna licensutbildning

• Möjlighet att arbeta både i Sverige och utomlands

Källa: Läs mer om SAFE:s PT-utbildning

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro