ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

6 tips på hur du får mer lagringsutrymme på din mobil

Alva Forsberg Fierro · 14 Mar 2016
Uppdaterad 27 Okt 2016

Foto: Alarmy


Med de stora mängder bilder och appar som fyller våra mobiltelefoner är det inte konstigt att minnet i telefonen tar slut. Men det finns några knep för att lösa platsbristen.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Kontrollera vilka appar som tar störst plats och vilka du inte använder

Finns det några appar du kan leva utan eller några du helt enkelt aldrig använder? I så fall kan det vara läge att rensa upp.

2. Radera gamla sms

Om inkorgen sträcker sig flera månader tillbaka är sannolikheten ganska stor att du klarar dig utan några stycken. Du kan även under inställningar ändra så att sms automatiskt raderas efter en månad.

3. Rensa i bildflödet

Radera alla kopior i mobiltelefonen. Gamla bilder kan du lägga i olika typer av molntjänster. Och de som använder sig av Whatsapp, vet att bilder som andra skickar till dig automatiskt lagras i ditt bildalbum. Därför kan du gå in i inställningar och stänga av den automatiska överföringen.

4. Radera dubletter

Har du HDR-läge inställt när du tar bilder eller använder dig av Instagram? Då sparas dubbletter av alla foton. För att slippa den onödiga lagringen kan du gå till telefonens och appens inställningar och välja bort alternativen “behåll normalbild” och “spara originalfoto”.

5. Rensa all webbhistorik

Du kommer att frigöra mer minne än du tror om du rensar all historik och webbplatsdata. Visst kan det ta lite extra tid att behöva logga in på alla sajter på nytt, men vill du ha mer minne är det värt det.

6. Streama i stället för att ladda ner

Lyssnar du mycket på olika podcastavsnitt? I stället för att ladda ner avsnitten och spara dem i mobilen – streama dem. Samma sak gäller musik.

Källa: Apple, Tre och Testfakta.

►LÄS MER: Därför ska du undvika appar som gör mobilen till ficklampa

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro