ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

6 vårtecken för finansbranschen

Annika Rosell · 8 Nov 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Lena Svensson på Handelsbanken har märkt av hur finansmarknaden exploderat. Hon har själv fått ett nytt jobb och tar nu hand om bankens storkunder.

Lena Svensson på Handelsbanken har märkt av hur finansmarknaden exploderat. Hon har själv fått ett nytt jobb och tar nu hand om bankens storkunder. Foto: Mikael Sjöberg


klar

Artikellänk är kopierad

Branschen trotsar höstmörkret och går mot ljusare tider. Tidningen Finansliv listar sex säkra vårtecken

1. Växer så det knakar. Svensk ekonomi är på väg upp, antalet varsel sjunker och nyanmälda jobb ökar. Det gäller även inom finans- och försäkringssektorn, som i högsta grad går mot ljusare tider. – Arbetslösheten minskar månad för månad, säger Wioletta Bergner, chef för Finans- och Försäkringsbranschens a-kassa. 2. Karriärmöjligheter. När människor slutar i en organisation betyder det inte bara att en tom stol ska fyllas, utan att man också tar tillfället i akt och ser över organisationen. Nya funktioner ställer nya krav och ger nya möjligheter – både för dem som jobbar kvar och för nyanställda. Här kan man tala om nya möjligheter.3. Svenska fonder. Den 1 juli 2011 kommer en ny fondlag som kommer att göra det möjligt att starta och driva fonder i andra länder och att slå ihop fonder över gränserna. Bakom direktivet ligger en önskan om att europeiska fonder – och däribland också svenska – ska kunna hävda sig bättre på världsmarknaden. 4. Företagsaffärer spirar. Organisationen Företagarna har undersökt hur många företag som kommer att byta ägare under den närmaste femårsperioden. Resultatet bådar gott för finanssektorn och det kommer att ge nya arbetsuppgifter. Var fjärde småföretagare svarade att de skulle vilja dra sig tillbaka inom fem år.5. Global karriär. Det traditionella utlandsuppdraget har handlat om att bosätta sig utomlands med familjen. Men i dag är trenden att uppdragen blir kortare och att man kan pendla. De nya sätten att arbeta internationellt går att kombinera med att det inte är självklart för den andre att ge upp sin karriär och följa med utomlands.

6. Finansforskning. Intresset för finansforskning har ökat. Nu blir branschen inte bara het, utan får ökad akademisk tyngd. Globalt har finansforskningen vuxit i decennier men det är först nu som utvecklingen nått Sverige. Och ämnena följer händelsutvecklingen på finansmarknaderna.

klar

Artikellänk är kopierad

Annika Rosell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro