ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

600 Thalandsresenärer sitter fast på Arlanda

Mikael Hellmyrs · 20 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Elin Olsson Sabel och Linus Olsson Sabel väntar på sitt flyg till Thaialnd.

Elin Olsson Sabel och Linus Olsson Sabel väntar på sitt flyg till Thaialnd. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Drömresan förvandlades till en mardröm. Nästan 600 Thailandsresenärer blev sittande på Arlanda när flygplanet havererade. Lika många var strandade i Thailand.– Vi har betalat 65 000 kronor för två veckor och har inte haft semester på fem år. Det är för jävligt att vi ännu inte har kommit i väg, värst är det för barnen. Men vi har gett upp med att gnälla nu, suckar Charlotta Sabel i kön till terminal 5 på Arlanda och får medhåll av sambon Johan Olsson.

Tillsammans med Elin, 8 och Linus 6, skulle de och nästan 600 andra resenärer ha lyft till Thailand och Phuket natten mot onsdagen. Ett tekniskt haveri på flygplanet från flygbolaget TUIfly Nordic satte igång en lavin av nya tidsbesked.– Det var nya bud hela tiden som aldrig stämde. Klockan halvåtta på ondagsmorgonen fick vi sätta oss på planet efter att ha väntat hela natten. Sedan fick vi sitta där i tre timmar innan det visade sig att det inte kunde lyfta för att planet tydligen ska ha krockat med  en fågel. Det har varit en fruktansvärt jobbig väntan, säger Mia Thomsen. 

I Thailand sitter Martin Sundsten och väntar på att få komma hem.– Det är ju dåligt att det ska behöva ta flera dygn med det är nog värst för dem som är på Arlanda, jag har ju fått några extra dagar på stranden, säger han.

Alexia Rahm, informatör på researrangören Fritidsresor säger:– Det här är den värsta förseningen Fritidsresor någonsin varit  med om. Extremt olyckligt, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Hellmyrs
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro