ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

61-åring misstänks ha styckat sambon med sticksåg – åtalas

Clarence Frenker · 17 Apr 2014
Uppdaterad 17 Apr 2014

Den 61-årige mannen misstänks ha dödat sin sambo med cirka 100 knivhugg och sedan styckat delar av kroppen med en elektrisk sticksåg. Nu åtalas mannen för mord och brott mot griftefriden. Det har inte varit ett helt lätt arbete för rättsläkaren att reda ut vad som hänt”, säger kammaråklagare Marcus Ekman.

klar

Artikellänk är kopierad

Dagen före julafton förra året larmades polisen till ett bostadshus i Skogås, söder om Stockholm.

Efter att polispatrullen känt liklukt från en av lägenheterna beslutades att dörren skulle borras upp. I bostaden påträffades en förruttnad människokropp, som visade sig vara kvarlevorna av en 64-årig man som bodde i lägenheten. Kroppen var styckad och delarna skylda med sopsäckar.

En 61-årig man, som var sambo med offret, greps och häktades misstänkt för dådet.

Nu åtalas mannen för mord och brott mot griftefriden.

Enligt åtalet ska 61-åringen först ha dödat sambon med cirka 100 knivhugg mot ”centrala delar” av dennes kropp och ansiktet. Därefter ska han ha använt sig av en eldriven sticksåg för att stycka delar av kroppen.

Efter det ska 61-åringen ha täckt över kroppsdelarna med bland annat svarta sopsäckar och låtit kvarlevorna ligga kvar i bostaden varpå en "förruttnelseprocess" påbörjades.

– Det har inte varit ett helt lätt arbete för rättsläkaren att reda ut vad som hänt, men på platsen har man hittat då bland annat en sticksåg. Så det mesta tyder på att den använts vid gärningstillfället, säger Marcus Ekman, åklagare vid Södertörns åklagarkammare.

Det har ännu inte gått att fastställa när mordet ska ha ägt rum. Enligt det rättsmedicinska utlåtandet ska allt ha hänt någon gång mellan oktober och 23 december förra året. Men mest sannolikt är att det skett på lucia, enligt åtalet.

Ett vittne berättar att han mitt i natten den 13 december 2013 hörde ljud från 61-åringens och offrets lägenhet. Enligt denne ska det ha låtit som om någon bankade i golvet. Ett annat vittne berättar hur 61-åringen knackat på dennes dörr samma natt.

det är två stycken män som bott tillsammans och att de delat den här lägenheten och att de gjort så under lång tid. Sen har någonting inträffat som jag då menar har lett till att den ene har huggit ihjäl den andre, säger Marcus Ekman.– Vi vet egentligen inte så mycket mer än att

Den 61-årige mannen, som genomgått båden en liten och en stor sinnesundersökning, har varken erkänt eller förnekat brott i de polisförhör som hållits.

Marcus Ekman vill inte kommentera om mannen varit psykiskt sjuk eller berusad vid gärningstillfället.

– Jag tror det finns en ganska splittrad bild av orsaker som gör att det blev så här, säger han.

– Ingen av de här männen har väl mått riktigt bra och jag har inget stöd för att anta att det är något annat än en vänskapsrelation de haft. Jag hoppas att den misstänkte kommer att förklara en del under huvudförhandlingen, säger Marcus Ekman.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro