ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

67-årig man döms för sexofredande – tack vare skolbarnens smygfoto

Karl Enn Henricsson · 1 Feb 2018
Uppdaterad 1 Feb 2018
Elever fotade av en man som stämde in på det signalement den ofredade flickan uppgett.

Elever fotade av en man som stämde in på det signalement den ofredade flickan uppgett. Foto: Polisen


Den okända mannen sexofredade en 14-årig flicka. Tack vare att några elever lyckades ta foton i smyg kom polisen en misstänkt gärningsman på spåren. Nu har en 67-årig man dömts för övergreppet.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 14-åriga flickan lekte utanför en skola i Stockholmsområdet i slutet av maj då en okänd man kom fram till henne och började prata. Han berättade bland annat att han jobbade i närheten. ”Sen lade han sin arm om mig och kramade mig. Samtidigt lade han den andra handen på mitt kön och typ klappade”, har hon berättat.

Flickan sprang in i skolan och berättade för en lärare om vad som hade hänt, och skolan polisanmälde händelsen.

Läraren fick reda på att andra elever pratat med en man som stämde in på signalementet. Läraren uppmanade eleverna att på håll försöka ta ett foto av mannen. Tricket lyckades, och polisen fick ta del av materialet. I september såg en polisanställd, som var ledig, en man som liknade den avfotograferade mannen. Genom att fråga sig fram fick den polisanställda fram personuppgifter. ”Bilder på NN:s FB-profil är så pass lika det foto som barn tagit efter brottet att det inte råder några som helst tvivel på att det är den mannen som är på bild”, går att läsa i en tjänsteanteckning.

Mannen identifierades som en 67-åring, och han åtalades för sexuellt ofredande. Mannen nekade till brott och har berättat bland annat att ”Han har dålig balans och det kan ha varit så att han snubblade till när han kramade henne och då av misstag råkade röra vid NN:s kön utanpå hennes byxor”. Rätten går dock på flickans uppgifter, och mannen har nu dömts till skyddstillsyn. Han ska även betala skadestånd till flickan om drygt 6 000 kronor.

Mannen har tidigare varit misstänkt för liknande brottslighet, och utreds nu för ytterligare brott.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro