ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

69 katter hittade hem via Facebook – på två dagar

Josefin Svenberg · 25 Feb 2014
Uppdaterad 25 Feb 2014

Hallå där, Ann-Charlotte Hell, ordförande för Kattstallet i Åkeshov som drabbades av en översvämning i lördags. Med hjälp av en efterlysning på Facebook hittades nya hem åt 69 hemlösa katter – på två dagar.

klar

Artikellänk är kopierad

När översvämningen på Kattstallet i Åkeshov upptäcktes i lördags var katastrofen ett faktum – 69 redan hemlösa katter skulle bli hemlösa på nytt. Man var tvungen att evakuera lokalerna som måste renoveras, och för att hitta tillfälliga hem åt katterna lades efterlysningar ut på Facebook.

– Vi hade enormt stor hjälp av det. Efterlysningarna delades och spreds till väldigt, väldigt många. Det är helt fantastiskt vilken support vi har fått, säger Ann-Charlotte Hell, ordförande på Kattstallet.

Redan på måndagskvällen flyttade den sista av de 69 katterna ut ur de översvämningsdrabbade lokalerna.

Efterlysningarna delades tusentals gånger på Facebook. Hur många hörde av sig och var intresserade av att bli jourhem?

– Det var ett par hundra personer som hörde av sig, så vi har ungefär 150 människor som inte fick ta hand om någon katt den här gången. Nu hoppas vi kunna ta vara på deras engagemang för de hemlösa katterna, säger Ann-Charlotte.

Handen på hjärtat – hur mycket tror du att de gulliga kattbilderna bidrog till det stora intresset?

– Det gör säkert en hel del. En bild på en gullig kattunge brukar ge mycket delningar, särskilt om kattungen gör något roligt. Det värmer väl lite i hjärtat och man blir glad.

Kattstallets verksamhet drivs ideellt och nu hoppas man att allmänhetens engagemang kan ge fler bidrag till deras 90-konto, så att de kan flytta in i de nya lokalerna i Vällingby så snart som möjligt.

– Det finns ett jättebehov av vår verksamhet. Man uppskattar att det finns omkring 100 000 hemlösa katter i Sverige, och då handlar det säkert om 20 000 i Stockholm. Nu framåt vårkanten blir det dessutom högsäsong för oss, tyvärr, när det föds många kattungar och det blir många så kallade ”semesterkatter”, säger Ann-Charlotte Hell.

LÄS ÄVEN:

Katthemmets larm: Oönskade kattungar slängs i soporna

Hemlösa katter bort – ska ge plats åt hundar

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro