ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

7 prylar som räddar din bilsemester

Erik Backlund · 8 Jul 2018
Uppdaterad 8 Jul 2018
Låt det inte bli så här på din bilsemester. Här är prylarna som kan rädda dig.

Låt det inte bli så här på din bilsemester. Här är prylarna som kan rädda dig. Foto: IBL


Sommaren är här och enligt prognosen verkar den stanna ett tag. Packa bilen, programmera gps:en och gör dig redo för en sommar på vägarna. Men först – checka av den här sjustegslistan för en problemfri bilsemester.

klar

Artikellänk är kopierad

Ipads och annan underhållningDu får förstås inte köra runt och sms:a eller titta på VM-finalen med ena ögat – men om du har barn i bilen kan det vara skönt att ha med en ipad, serietidning eller någon annan form av underhållning. Då är chansen större att du kan fokusera på det du ska och att du slipper att ta rollen som bilens clown.

Kyl- och värmeboxVarm saft och kall korv – nej tack. En kylbox känns kanske väldigt åttiotal, men har du köpt på dig ett väl utvalt parti ost och salami så är det prylen du behöver. Nu för tiden kan de både kyla och värma. Kanske inte så racletteosten smälter, men en herrgårdsskiva på en knäckemacka kan de få lite lagom svettig.

PicknicksetVisst, pastan blev varm i din nya kyl- och värmebox, men du är väl inget djur? Du äter väl inte med händerna direkt ur boxen? Nej, slå i stället till på ett praktiskt och elegant picknickset och gör hela världen till din måltidsplats.

Foto: Shutterstock

SolcellsladdareFinns i en mängd utföranden och för många olika syften. Till exempel med krokodilklämmor eller cigarettändarkoppling för att kicka igång ett tomt bilbatteri efter att du satt bakluckan på öppet spjäll och pumpat powerballader från en parkeringsplats högt i de franska alperna. Eller om du behöver ladda telefonen i vildmarken.

Första hjälpen-väskaInte den roligaste prylen att köpa, men ack så skön att ha på plats. Komplettera med vattenflaskor, lite nödproviant, en pannlampa och en tom bensindunk så kan du sova gott inför bilsemestern.

BackkameraOm du inte kör runt med en bil av senare årsmodell är sannolikheten stor att du inte har en backkamera. Risken är också stor att du backar rakt in i en liten fiat när du ska fickparkera på ett skränigt, trångt italienskt torg. Som tur är kan du komplettera med en extern variant som funkar till mer eller mindre varenda bil där ute, och vips är det du som sitter där och skriker och gestikulerar mot dina klumpiga medtrafikanter i stället för tvärtom.

MultiverktygDet går helt enkelt inte att beskriva när du kommer att behöva det, men du kommer att göra det. Rätt vad det är har du slagit läger i Norrlands djupa skogar och ska äntligen öppna den konserverade köttfärssåsen. Den lyxiga äppelmusten visade sig inte alls ha skruvkapsyl utan kork, och hur har du tänkt tälja en grillpinne utan en liten kniv? Nej, investera i ett multiverktyg, avsätt några timmar åt att studera gamla MacGyver-vhs:er och var redo för allt. Allt!

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Backlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro