ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

7 saker du måste se i London

metro · 4 Nov 2012
Uppdaterad 5 Nov 2012
Crate Brewery gör eget öl och pizzorna, med ingredienser som gorgonzola, rödlök och sötpotatis, är annorlunda och goda. 

Crate Brewery gör eget öl och pizzorna, med ingredienser som gorgonzola, rödlök och sötpotatis, är annorlunda och goda.  Foto: OMC Media Collective


London har en stående plats på topplistan över våra weekendfavoriter. Här är Res Londonexpert Cajsa Lykke Carlsons sju bästa tips just nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Pizza med New York-känsla

Mat & dryck: Crate Brewery

Även efter att OS-cirkusen lämnat London är Hackney Wick, ett av områdena närmast OS-stadion, värt ett besök för sina coola, innovativa restauranger och kaféer. Ett av de senaste tillskotten, Crate Brewery, tar väl vara på Hackney Wicks industriella vibbar. Stället påminner om Brooklyn men känns samtidigt väldigt östra London. Ölet från eget bryggeri är riktigt lyckat, och pizzorna är annorlunda och goda.

Unit 7, White Building, Queens Yard

www.cratebrewery.com

Ät  tapas – på italienskt vis

Mat & dryck: Polpo

Nära Smithfields köttmarknad hittar du en av Polpos tre Londonrestauranger. Här är det nästan alltid fullt, ett tydligt tecken på att Polpos italienska smårätter gillas av Londonborna. Man beställer två eller tre rätter var. Välj och vraka mellan rätter som pizzette (tunna minipizzor), olika köttbullar, fiskrätter, sallader och mycket annat. Mycket, mycket god mat och trevlig atmosfär. 

Cowcross Street 2–3, +44-20 72 50 00 34

www.polpo.co.uk

Underjordiskt äventyr

Se och göra: Old Vic Tunnels

I de gamla järnvägstunnlarna under Waterloo Station händer det verkligen saker. Teatern The Old Vic har här öppnat Londons kanske intressantaste performancelokaler. Utställningar, teaterföreställningar och konserter hålls här i de mörka gångarna under stationen. Under november månad anordnas bland annat filmvisningar under namnet ”Nights of noir”. Skrämmande kul underhållning!

Station Approach Road, www.oldvictunnels.com.

Ny och nytänkande teater nära slottet

Se och göra: St James Theatre

Fina St James är den första nya teatern i centrala London på trettio år och ligger i de tjusiga kvarteren nära Buckingham Palace. Förutom huvudscenen finns en mindre studio där det hålls komediklubb, jazzspelningar och andra uppträdanden, och här finns en trevlig bar och teaterrestaurang. I höst och vinter spelas bland annat prisbelönta musikalen ”Daddy Longlegs”. Väl värt ett besök för den teater- eller musikalsugna som vill prova på ett nytt, snyggt ställe.

Palace Street 12

www.stjamestheatre.co.uk

Hotell, spa och filmvisningar

Boende: W Hotel

Det må vara en del av en hotellkedja, men coola W Hotel passar väl in i London. Mitt i värsta turistområdet vid Leicester Square ligger W, som har 192 rum, ett spa och en populär bar. Dessutom har hotellet ofta filmvisningar och andra roliga events. Rum från 3 300 kronor.

Wardour Street 10

www.starwoodhotels.com/whotels

Designern Marc Jacobs bokaffär

Shopping: Bookmarc

Designern Marc Jacobs bokaffär Bookmarc har funnits i New York länge men öppnar nu för första gången i London, i nedervåningen på Marc by Marc Jacobs-butiken på South Audley Street. Förutom att gapa över de snygga vintagemöblerna som fungerar som bokhyllor kan man här shoppa konst- böcker, musikböcker och allt möjligt annat som Jacobs gillar.

South Audley Street 56

www.marcjacobs.com

Shopping som en upplevelse

Genre: McQ

Mer brittiska kläder än i nya McQ-butiken får man leta efter. Märket, som är Alexander McQueens något mer överkomliga linje, har fått en egen affär i anrika Mayfair, ett område som passar de ärkebrittiska, till synes jaktinspirerade kläderna, väl. Fortfarande inte billigt men för den mode- intresserade är det en bra butiksupplevelse – de vackra plaggen är så mycket London som det blir.

Dover Street 14

www.alexandermcqueen.co.uk/mcq

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro