ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

7 saker som Donald Trump har sagt – påstod att mexikaner är våldtäktsmän

Johan Wikén · 8 Dec 2015
Uppdaterad 9 Dec 2015
Donald Trump slutar aldrig att röra upp känslor.

Donald Trump slutar aldrig att röra upp känslor. Foto: TT


Donald Trump har väckt raseri efter sitt uttalande om att alla muslimer bör nekas inresa till USA. Det är inte första gången han väcker uppståndelse. Här är sju uppmärksammade uttalanden från Donald Trump.

klar

Artikellänk är kopierad

1. När Donald Trump ville neka alla muslimer inresa i USA.

Uttalandet kom efter skjutningen i San Bernardino i Kalifornien där 14 personer dödades. Donald Trump föreslår en ”fullständig stängning” av USA:s gränser för alla muslimer. Enligt kampanjteamet ska inreseförbudet för muslimer gälla till landets ”representanter kan förstå vad som pågår”. Uttalandet har väckt raseri – även hos många republikaner.

2. När Trump ville att vi skulle kolla på hans rivals ansikte.

Så här sa Donald Trump om den republikanska rivalen Carly Fiorina: ”Kolla på det där ansiktet! Skulle någon rösta på det? Kan du tänka dig det, att det är ansiktet på vår nästa president?!” Efter att ha kritiserats för sin skeva kvinnosyn av rivalen svarade Trump med att säga att hon faktiskt ”har ett vackert ansikte”.

Här är Carly Fiorina vars ansikte Trump vill att vi ska kolla på.
Här är Carly Fiorina vars ansikte Trump vill att vi ska kolla på.Foto: TT

3. När Trump påstod att tusentals muslimer firade 11 september-attackerna.

Donald Trump påstod i en direktsänd intervju på ABC att han hade sett på tv hur tusentals muslimer jublade i New Jersey i samband med terrordådet i New York den 11 september 2001. Ett påstående som granskades och falskstämplades av Washington Post.

4. När han slog fast att alla mexikaner är våldtäktsmän – förutom några.

När Trump aviserade sin presidentkandidatur i somras passade han också på att förolämpa alla immigranter från Mexiko. ”De tar med sig narkotika. De tar med sig brott. De är våldtäktsmän”, sa han och fortsatte: ”Och vissa, tror jag, är goda människor”. Det resulterade bland annat i att det blev populärt att göra sina egna Trump-piñatas i Mexiko.

Trump var inte populär i Mexiko efter sina uttalanden.
Trump var inte populär i Mexiko efter sina uttalanden.Foto: TT

5. När han tyckte att sexövergrepp är en självklarhet när män och kvinnor jobbar tillsammans.

Donald Trump twittrade om att det bara var 238 fällande domar gällande sexuella övergrepp i militären samtidigt som det var 26 000 orapporterade fall. Hans slutsats: ”Vad förväntade sig de här genierna när de satte män och kvinnor tillsammans?”

6. När Trump bidrog till smutskastning av Hillary Clinton.

Den republikanska presidentkandidaten retweetande detta om antagonisten Hillary Clinton: ”Om Hillary Clinton inte kan tillfredsställa sin man vad får henne att tro att hon kan tillfredsställa Amerika?” Tweeten raderades visserligen ganska omgående, men i sann internetanda togs flera skärmdumpar och händelsen lever vidare för evigt.

7. När han geniförklarade sig själv – och dissade alla andra:

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro