ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

7-sekundersregel ska stoppa morgon-fuck you

Martin Eriksson · 12 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Att svära i tv i USA är strängt förbjudet för de flesta tv-bolag. Trots att det knappast går att se en actionfilm utan ett "fuck you" minst var femte minut är uttrycket bannlyst i till exempel nyhetssändningar.

Döm därför om förvåningen i tv-studion när morgonsoffevärden Joe Scarborough drog med till med meningen "... or screaming fuck you at the top of their lungs" (översätts ungefär till "... eller skriker dra åt helvete så högt de kan".

Efter cirka 20 sekunder upptäcker programledaren på MSNBC sitt misstag och ber sedan om ursäkt och tillade: "min fru kommer döda mig när jag kommer hem".

TV-cheferna har nu reagerat på det hela och infört en 7-sekunders fördröjning så att inte liknande ska ske i fortsättningen.

"Fuck you"-kommentaren fälldes i samband med en personbeskrivning av Barack Obamas nya stabschef Rahm Emanuel – som enligt ryktena ska vara riktigt ful i munnen i det politiska spelet.

klar

Artikellänk är kopierad

Martin Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro