ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

7 tips för att starta eget

Calle Magnusson · 4 Maj 2012
Uppdaterad 4 Maj 2012

Foto: iStockphoto


klar

Artikellänk är kopierad

Funderar du på att starta eget företag? Det är mycket att tänka på, så kolla in checklistan för att se till att du inte har glömt något. 

1. Formulera idén Formulera din affärsidé, vad är ditt erbjudande till kunden? Skriv sedan ner i en affärsplan om vad, hur och varför du ska starta ett företag. Fundera också på vilken företagsform som passar bäst. Formulera ett bra och enkelt företagsnamn.

2. Engagera andra Var säker på att affärsidén är rätt för dig. Engagera både din familj och dina vänner. Tänk igenom dina styrkor och svagheter, ta hjälp med det du inte är säker på. Och brinn för din idé.

3. Vilka är dina kunder? Ta reda på vilka som är dina kunder och var de finns. Gör samma sak med konkurrenterna. Var tydlig i ditt budskap i din marknadsföring. Använd ditt eget nätverk och alla sociala medier du känner till för att sprida din affärsidé. Gå med i affärsnätverk, för syns du inte finns du inte.

4. Prioritera försäljningen Utgå från vad dina kunder behöver och prioritera försäljningen. Inga kunder inget företag. Skaffa en egen hemsida och e-post till företaget och uppdatera hemsidan ofta.

5. Gör en kalkyl  Gör en ordentlig startkalkyl på företaget, det kan dröja länge innan du skickar din första faktura. Bokföring och redovisning är lagbunden, och kan du inte bokföra själv så anlita någon snabbt. Det lönar sig alltid att allt blir rätt.

6. Finansiering och registrering  Vad finns det för möjlig-heter­ till finansiering? Kolla upp med banken och Almi. Ta kontakt med Skatteverket och Bolagsverket om registrering av ditt företag.

7. Försäkra digSe över ditt försäkringsskydd för dig och ditt företag. Se till att allt är reglerat i avtal både mot kund och mot kompanjoner.Källa: NyföretagarCentrum

klar

Artikellänk är kopierad

Calle Magnusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro