ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

70-årig kvinna bodde med 237 hundar

Tomas Lundin · 20 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

När djurskyddsmyndigheterna kom till kvinnans hem var hundarna täckta i avföring och urin. En hund var i så dåligt skicka att den fick avlivas.

Det var i tisdags som myndigheterna kom till kvinnans hem i Corpus Christi, Texas, efter ett larm från en hantverkare som varit i huset, rapporterar Corpus Christi Caller.

Kvinnan säger sig ha drivit kennel, men kommer nu antagligen att ställas inför rätta för att hon varken vaccinerat eller registrerat hundarna. Enligt stadens lagar får man inte heller hålla mer än sex hundar i sitt hem.

– De hade gott om mat och vatten, men levde inte under hälsosamma förhållanden, säger Keli Copeland på stadens djuskyddsenhet.

Det tog sex timmar att samla ihop alla hundar och arbetet pågår nu för fullt med att tvätta och trimma dem. Många måste rakas helt för att pälsen var ihokletad av avföring och urin.

En hund gick inte att rädda och var tvungen att avlivas. Tillståndet för en valp är också kritiskt.

Intresset för att adoptera någon av de räddade hundarna har varit stort, enligt Corpus Christi Caller, men alla hundar måste gå igenom en veterinärinspektion innan de kan få en ny husse eller matte.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro