ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

70 brottsmisstänkta efter Wu-Tang Clans konsert

Josefin Svenberg · 23 Aug 2013
Uppdaterad 23 Aug 2013

Stenkastning mot poliser, personer som bar vapen och ett stort antal drogpåverkade – kaos uppstod när Wu-Tang Clan spelade på Gröna Lund i går kväll.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Charles Sykes/Invision/AP

När hiphopkollektivet Wu-Tang Clan spelade på Gröna Lund i Stockholm i går kväll blev det kaos i nöjesparken. Maxantalet besökare på 17 000 personer uppnåddes och när polis och ordningsvakter skulle ingripa möttes de av motstånd.

Flera åskådare hade klättrat upp på hustak och satt sig på skenor till berg- och dalbanor, och när polisen försökte få ner dessa fick de stenar, mynt och flaskor kastade mot sig. Minst tre ordningsvakter och en polis träffades.

70 besökare rapporterades för brott, varav omkring 60 misstänks för narkotikabrott. Andra brott som rapporterades var bland annat brott mot vapenlagen, brott mot knivlagen och våldsamt upplopp.

– Tyvärr får vi bekräftat det vi befarar inför konserter med band som öppet är drog- och våldsförespråkande. Det blir stökigt och det kräver en stor insats från oss för att rapportera drogpåverkade, hålla ordningen och göra Gröna Lund till en trygg plats för alla besökare, säger Christoffer Bohman vid Citypolisen och ansvarig för narkotikabrott i ett uttalande på polisens hemsida.

LÄS MER: Polisen anmäls efter tillslag mot Labyrint-konsert

I början av maj i år ägde en liknande händelse rum på Gröna Lund när den drogliberala hiphopgruppen Labyrint spelade. Då rapporterades 52 besökare misstänkta för narkotikabrott och enligt polisen brukade flera narkotika helt öppet i publikhavet, men de var så många att man inte hann kontrollera alla.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro