ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

70-talslägenhet kan bli ekonomisk fälla

John Lindblom · 4 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

MÖGEL. Nu kommer notan för det snabba och ofta slarviga bostadsbyggandet på 1960- och 70-talen. En tredjedel av de totalt 1,7 miljoner allmännyttiga flerfamiljslägenheterna i landet är i akut renoveringsbehov.

Försäkringsbolaget If har noterat allt värre fuktskador de senaste tio åren i just 60-, 70- och 80-talshusen. If varnar nu för att hyresgäster som vill köpa loss sin hyreslägenhet kan råka ut för ekonomiska bakslag.– Speciellt försiktig bör man vara om fastigheten ingått i det så kallade miljonprogrammet. En stor del av alla allvarliga vattenskador upptäcks i dessa fastigheter, berättar Ulf Backman, informationschef på If.

Stockholms stadshus AB, som har tiotusentals miljonprogramslägenheter, säger sig vara väl medvetna om det varierande skicket på allmännyttans hus.– Vi kommer inte att lura någon hyresgäst eller förening in i en dålig affär. Våra tre oberoende värderingsföretag säkerställer detta, säger Joakim Quiding, administrativ direktör hos Stockholms stadshus AB.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro