ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

71-åring åtalad för mord i Fittja

Stockholm TT · 18 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt åklagaren träffades de båda männen bakom en transformatorstation i Fittja natten till den 22 maj för att diskutera pengar. Den 65-årige mannen hade en kort tid innan kommit över drygt två miljoner kronor genom en fastighetsaffär.

Åklagaren misstänker att 71-åringen bestämt träff med 65-åringen för att diskutera och eventuellt göra anspråk på en del av pengarna. -Jag tror att 71-åringen räknade med att komma över något paket med pengar eller en nyckel till någon box. Något gick emellertid snett och 71-åringen dödade 65-åringen med ett föremål mot huvudet, säger kammaråklagare Arne Fors till TT. Kroppen av den döde mannen hittades dagen efter av en lastbilschaufför. Misstankarna riktades nästan omedelbart mot 71-åringen som nekar. Han medger att han träffat 65-åringen vid transformatorstationen, men säger att någon annan måste ha dödat honom.

Enligt åklagaren har fastighetsaffären inte gått rätt till och polisen utreder nu misstankar om bedrägeri. -Den 65-årige mannen kan ha fungerat som en så kallad målvakt. Han hade när han dödades tillgång till pengarna, säger Arne Fors. Rättegången mot 71-åringen börjar på måndag.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro