ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

72-årig kvinna hotade döda grillande granne

Metro · 23 Apr 2014
Uppdaterad 23 Apr 2014

Den 72-åriga kvinnan ska ha trakasserat sina grannar i åratal. Men när hon hotade att mörda en grannkvinna om hon använde sin grill, var måttet rågat.

klar

Artikellänk är kopierad

Den dömda 72-åringen hade vid ett flertal tillfällen hotat sina grannar för att hon tyckte att deras grill luktade illa.
Den dömda 72-åringen hade vid ett flertal tillfällen hotat sina grannar för att hon tyckte att deras grill luktade illa.Foto: Hasse Holmberg/TT

Nu döms hon till skyddstillsyn, skriver Bohusläningen. Dödshotet blev droppen som fick bägaren att rinna över för grannkvinnan och hennes familj. Natten innan hotet hade familjen tvingats övernatta på hotell för att undvika den ilskna 72-åringen.

72-åringen har tidigare dömts av Uddevalla tingsrätt för att ha ofredat samma familj vid flera tillfällen under 2011 och 2012.

I polisförhör berättar kvinnan som hotades att 72-åringen haft grillen är ett hatobjekt vid åtskilliga tillfällen även när den inte använts.

De har tvingats utstå långa haranger av svordomar från 72-åringens fönster om hur illa den luktar, skriver Bohuslänningen. Svordomarna kan enligt förhören pågå i allt från några minuter till flera timmar.

Vid tillfället för dödshotet ska 72-åringen enligt åtalett ha sagt att hon personligen ska se till så att kvinnan i familjen inte lever längre om de tänder grillen igen.

Tingsrätten anser att kvinnan har gjort sig skyldig till både olaga hot och ofredande. Utöver det ska 72-åringen även betala skadestånd på totalt 50 000 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro