ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

75 000 brev och paket försvinner hos posten

Katarina Mattsson · 18 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

POSTALT Omkring 75 000 brev och paket försvinner spårlöst i posten varje år. Ingen vet vart.– De kan försvinna i hanteringen och då vet vi inte var i kedjan det har skett. Om vi visste vart de försvann skulle de ju inte vara förlorade, säger Hanna Berggren på Postens presstjänst.

Senast förra året avslöjades en brevbärare i Lund efter att polisen hittat 38 kilo stulen post i hans lägenhet. Han åtalades för grov stöld och brytande mot post- och telehemligheter.

Allt svinn kan dock inte förklaras med oärliga eller slarviga brevbärare.– Men i ett sådant här stort företag kan det så klart förekomma, säger Hanna Berggren.

De cirka 75 000 förlorade försändelserna per år utgör ungefär hälften av samtliga reklamationer. Resten består av exempelvis skador och förseningar.

Hanna Berggren påpekar samtidigt att 75 000 brev och paket trots allt är en liten andel av det totala antalet försändelser. Posten hanterar dagligen cirka 20 miljoner försändelser. – Människor ska känna sig trygga med Posten. Det är ändå en oerhört liten andel som reklameras, säger Hanna Berggren.      

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro