ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

794 skadade i SL-trafiken – hittills i år

Caroline Wetterborg · 9 Sep 2011
Uppdaterad 12 Sep 2011

Foto: Scanpix


Fler än tre SL-resenärer skadas varje dag. Det är 30 procent fler än förra året Ett ständigt arbete”

klar

Artikellänk är kopierad

Fler än tre SL-resenärer skadas i trafiken varje dag. Hittills i år har nästan 800 personskador anmälts, en ökning med nästan 30 procent jämfört med samma period förra året. Det visar SL:s statistik över person­skador som Metro tagit del av. – Antal trafikanter har också ökat. Sett i relation ger siffrorna en bild av att det är säkert att resa med oss, säger Jesper Pettersson på SL:s presstjänst.

Påstigande i SL-trafiken varje vardag ökade från 2,48 miljoner 2008 till 2,55 miljoner 2010, uppger SL.

Vad gör ni för att minska personskadorna? – Det pågår ett ständigt arbete med att minimera riskerna. Många skador är vardagliga händelser som man kan råka ut för överallt, inte bara i vår trafik, säger Jesper Pettersson. 

Men en del skador är av allvarligare karaktär, hittills i år har 17 personer blivit påkörda av tåg. I maj skadades sex personer, varav en allvarligt, vid en bussolycka på Slussen. På Keolis, som kör de flesta busslinjer i Stockholm, arbetar man med trafiksäkerhet. – Stockholmstrafiken är ganska speciell, med plötsliga inbromsningar och liknande. Men de allvarliga olyckorna är väldigt få, max fem procent av alla skador, säger kommunikationsdirektör Helena Reinhagen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro