ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

8-åringar får rabatt – på bikinivaxning

Hillevi Wahl · 21 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
I USA börjar flickor vaxa bort kroppshår långt innan puberteten, rapporterar Msnbc.com.

I USA börjar flickor vaxa bort kroppshår långt innan puberteten, rapporterar Msnbc.com.


Svenska experter rasar mot skönhetstrenden

klar

Artikellänk är kopierad

Utseendefixeringen i USA kryper allt längre ner i åldrarna. Nu erbjuder skönhets­salonger rabatterad vaxning – för barn.– När det gäller vaxning har tolv år blivit en normal ålder att börja, säger en salongägare till msnbc.com.

”Rädda era barn från ett livslångt vaxande. ’Jungfruhår’ kan vaxas bort så effektivt att hårväxten helt upphör”, skriver en skönhetssalong i New York på sin hemsida. Salongen erbjuder rabatterade vaxningar till flickor från åtta år. Ägarinnan uppger för New York Post att mer än 200 av hennes kunder det här året varit barn.

Nance Mitchell driver en skönhetssalong i Beverly Hills och berättar att nära 20 procent av dem som kommer för att få en bikinivaxning är under tolv år.

– En gång gav jag en tioårig flicka vaxning av ben och bikinilinje för att hon skulle kunna åka på läger utan att bli retad, säger hon.

På Del Carmens skönhetssalong i Stockholm har man aldrig hört talas om något liknande.

– Vi skulle inte utföra en vaxning på ett barn om det inte var av medicinska skäl, säger hudterapeuten Helena Swärd.

Kommer det till Sverige?

– Nej. Jag tror att vi har en annan syn på etik och moral här.

Analys: Barn är inga jäkla barbiedockor

Metros kolumnist Hillevi Wahl sågar vaxningstrenden

Alldeles nyss satt vi med bilderna på Ellos bikini för bebisar – med en behå som framhävde brösten. Och nu ska tydligen barnen raka bikinilinjen också. Herregud. Vad är det för pedofilsamhälle vi håller på att skapa? Och vad är det för mammor som gör så här med sina barn? För tydligen är det mammorna som pushar på. Som inte vill att barnen ska bli retade när de blir större.  Som hävdar att de gör sina åttaåringar en tjänst. Men hallå. Hur lobotomerad får man vara som förälder? Barn är inga jäkla barbiedockor. Låt dem vara. Och visa dem att de är vackra som de är, i stället. Räcker det inte med att tonårstjejer håller på med sitt självdestruktiva beteende? Ska vi nu börja fucka upp våra åttaåringar också?

klar

Artikellänk är kopierad

Hillevi Wahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro