ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

8-åringar tvingas sälja droger

Karolina Skoglund · 18 Feb 2014
Uppdaterad 18 Feb 2014

Mellan 30 och 40 barn hotas till att sälja droger i Vårberg, rapporterar Mitt i. De allra yngsta är bara mellan åtta och tio år gamla.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT Bild/Arkiv

När Lokaltidningen Mitt i besöker Vårberg målas en chockerande bild av hur stadsdelens knarkhandel bedrivs: de yngsta langarna är bara mellan åtta och tio år gamla.

– Under våra civila spaningar har vi sett hur de möter upp kunderna på parkeringsplatsen eller någon annanstans i anslutning till centrumet. Sedan hämtar de narkotikan i en lägenhet eller under en takpanna någonstans och överlämnar det på en avskild plats som i en gränd eller en trappuppgång, säger Jonny Petersson, närpolischef i Skärholmen till Mitt i.

Totalt sett rör det sig om ungefär 30 till 40 barn och ungdomar som utgör nav­et i den lokala droghandeln. Bakom dem står några tungt kriminella män i 20-årsåldern. Enligt Jonny Petersson hotar de ungdomarna att begå brotten och de som är äldre, uppåt 13, kan få lite knark själva om de gjort lyckade affärer.

– De lär sig snabbt och eftersom majoriteten av dem är under 15 är de inte straffmyndiga. Samtidigt kan de kriminella hålla sig undan och håva in pengarna, säger Jonny Petersson till Mitt i.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro