ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

8 av 10 är oroliga för hur Sverige ska kunna styras efter valet

Linnea Bergman · 8 Sep 2018
Uppdaterad 8 Sep 2018
Det är många som funderar över hur det ska gå efter årets val.

Det är många som funderar över hur det ska gå efter årets val. Foto: IBL.


Det är med en oroskänsla många väljare kommer följa valet framför tv:n på söndag. Nästan åtta av tio är oroliga för hur Sverige ska kunna styras efter valet, visar en ny undersökning.

klar

Artikellänk är kopierad

Valet 2018 har alla förutsättningar att bli en rysare. Inget av de traditionella blocken ser ut att få en egen majoritet, och samtidigt ser Sverigedemokraterna ut att öka sitt väljarstöd. Hur någon ska lyckas bilda en regering som även får stöd för sin budget återstår att se.

Den osäkra situationen har spillt över på väljarnas känslor inför valet. Nästan åtta av tio uppger att de känner en oro för hur landet ska styras när väl rösterna lagts i urnan och räknats.

I undersökningen har deltagarna fått ställa sig till påståendet om personen är orolig för hur Sverige ska kunna styras genom att gradera sitt svar på en fyrsiffrig skala. En etta innebär att man inte alls instämmer i påståendet, och en fyra att man instämmer helt.

39 procent av de svarande uppgav att de instämmer helt i att de är oroliga, och 38 procent valde en trea på den fyrgradiga skalan.

Bara fem procent kände inte alls igen sig i påståendet om en oro inför valet, och 12 procent valde en tvåa.

Metro har tidigare listat några av alla tänkbara scenarier för regeringsbildningen. De kan du läsa om här. 

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Bergman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro