ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

8 gratisaktiviteter i Malmö under höstlovet 2018

Natalie Demirian · 26 Okt 2018
Uppdaterad 26 Okt 2018

Foto: Pixabay


När det är höstlov, eller läslov som ledigheten vecka 44 numera heter, vill du så klart ha någonting att göra. Metro har listat åtta saker att göra i Malmö under lovet. Bäst av allt? Det är helt gratis.

klar

Artikellänk är kopierad

Lov på Operan

Alla barn i vuxens sällskap är välkomna till Malmö Opera för att fira in höstlovet. Det blir sagoläsning av HC Andersens ”Snödrottningen”, pyssel, kostymprovning och guidade visningar bakom scenen. Dessutom kan man ta med sig en barnbok och byta ut den mot en annan.

När: Måndag den 29 oktober klockan 10-14 Var: Malmö Opera, Östra Rönneholmsvägen 20

Halloween-experiment i Folkets Park

Cool Minds håller i halloween-experiment i Folkets Park vid flera tillfällen under lovet. Aktiviteterna är utformade för barn mellan 5-13 år. På deras eventsida på Facebook går det att läsa mer om var i parken och under vilka tider och dagar som aktiviteterna pågår.

När: 29-2 november, se tider på Cool Minds Facebook.

Var: Folkets Park, Amiralsgatan 35

Träffa superhjälte-författare

Elias och Agnes Våhllund har skrivit barnboken ”Handbok för superhjältar” och nu kommer Elias till flera bibliotek, bland annat Rosengårdsbiblioteket, för att berätta mer om superhjälten Lisa. Dessutom får barnen möjlighet att skapa sin egen superhjälte. Åldersgränsen är 6-12 år, och kolla om plats finns på förhand hos diverse bibliotek.

När: Måndag 29 oktober klockan 13-14 Var: Rosengårdsbiblioteket, Dicksons väg 12

Gör din egen robotmask

Om du är sugen på att skapa en egen robotmask ska du ta dig till Malmö Stadsbibliotek. Dessutom får du testa din mask, som görs i kartong och återvunnet material, framför en green screen för att se hur du skulle se ut i till exempel rymden. Anmäl dig i informationsdisken i förväg.

När: Måndag 29 oktober klockan 13.30-17.00

Var: Balagan, Malmö Stadsbibliotek, Kung Oscars väg 11

Spökrunda på bibliotek

Bellevuegårdsbiblioteket har ”öppet för alla som vågar in”. Så står det i beskrivningen till den här aktiviteten där Jonas och Isabell, kända som Chefen och Korven på Barnkanalen, bjuder in till en läskig spökrunda för alla som vågar. För barn från 5 år – föranmälan behövs.

När: Fredag 2 november klockan 11-12:30

Var: Bellevuegårdsbiblioteket, Svanssjögatan 9

Bli bättre på e-sport

I Malmös e-sportlokaler kan du träna på, just det, e-sport. Datorerna på plats är laddade med spel som ”Overwatch” och ”Leauge of Legends”. Här finns också gott om utrymme att spela med dina vänner i lagrum, eller lära känna nya kompisar. För åldrarna 12-18 år.

När: Fredag 26 oktober klockan 15-18

Var: Malmö e-sportcenter, Claesgatan 8

Se ”Pelle Kanin”

Vad är mysigare en kall höstdag än att kura ihop sig inomhus med en rolig film? Inte mycket. Mot slutet av lovet har Kirsebergsteatern filmvisning av ”Pelle Kanin” för barn i åldrarna 7-15 år. Föranmälan behövs för garanterad plats.

När: fredag 2 november klockan 14-16

Var: Kirsebergs fritids- och kulturhus, Kronetorpsgatan 1

Bli grym på kortspel

Under alla vardagar under lovet bjuder flera föreningar, bland annat Malmö kortspelsförening, in 7-16-åringar till roliga spelrelaterade aktiviteter. Kanske är det här du hittar din nya favorithobby?

När: 29 okt – 2 nov klockan 10-17 Var: Spelens hus, Nobelvägen 145A

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro