ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

8 kändisfakta du troligtvis inte hade någon aning om

Gustaf Larsson · 12 Aug 2018
Uppdaterad 12 Aug 2018
Youtube, räddningsarbete och Google bildsök – här är kändisfaktan du inte visste fanns.

Youtube, räddningsarbete och Google bildsök – här är kändisfaktan du inte visste fanns. Foto: Getty / IBL


Jennifer Lopez klänning ledde fram till Googles bildsökfunktion, och Janet Jacksons spelning blev startskott för Youtube. Här är åtta kändisfakta du förmodligen inte känner till.

klar

Artikellänk är kopierad

1. J-Lo-hysteri blev Googlefunktion 

Efter Grammy-galan år 2000 sökte rekordmånga efter Jennifer Lopez klänning på Google. Det fick företaget att förstå värdet i att ha en speciell funktion där man endast kunde filtrera bilder. Sagt och gjort, en kort tid därefter introducerades Googles bildsökfunktion.

2. Janet Jacksons nip slip bakom nätjätte

Under mellanakten av Super Bowl 2004 råkade Justin Timberlake i all hast slita sönder Janet Jacksons klänning så att hennes ena bröst syntes. En kodare vid namn Jawed Karim missade sändningen och ville hemskt gärna komma åt klippet, men kunde inte hitta det. Därför bestämde han sig för att göra slag i saken och började knacka kod tillsammans med några vänner. Koden mynnade till slut ut i – just det – Youtube.

Janet Jacksons spelning låg till grund för Youtube. Foto: Getty images
Janet Jacksons spelning låg till grund för Youtube. Foto: Getty images

3. Ryan Gosling tackade nej till pojkband

Skådespelaren Ryan Gosling bodde under en period tillsammans med artisten A.J McLean. När den sistnämnda skulle skapa det vad som skulle bli ett av världens genom tiderna största pojkband, Backstreet Boys, frågade han sin rumskompis om han ville ha en plats i gruppen. Gosling tackade dock nej till erbjudandet, eftersom att han trodde att det ”skulle bli ännu en kopia av New kids on the block”.

4. Emily Blunts stamning lindrades av skådespel

Skådespelaren Emily Blunt, i år aktuell med filmen ”A quiet place”, stammade svårt som barn. När hon var 12 år föreslog hennes lärare att den nu världskända skådespelaren skulle prova just att skådespela inför klassen. Läraren insisterade, och Blunt – som då brukade experimentera med olika dialekter för att inte stamma – pratade plötsligt flytande på scenen.

"Steve
"Steve

5. Steve Buscemi ryckte ut efter 9/11

Innan skådespelaren Steve Buscemi inledde sin karriär inom filmens glammiga värld, hade han ett förflutet som brandman. Han jobbade som det under fyra år i början av 1980-talet, men när terrordåden vid World Trade Center ägde rum 2001, bestämde han sig för att rycka ut och hjälpa till i efterarbetet. Något han tidigare har berättat om för Wall Street Journal.

6. Mark Wahlberg missade plan – räddade hans livet

Skådespelaren Mark Wahlberg hade bokat en biljett för flyga till filmfestivalen i Toronto den 11 september 2001. I sista minuten valde han att chartra ett privatflyg och han satt därför inte på det plan som senare flög in i World Trade Centers norra torn. Även Seth McFarlane skulle ha varit på samma plan, men missade avgången.

J K Rowling tackade nej till Michael Jacksons förslag om ”Harry Potter”–musikal. Foto: Getty images
J K Rowling tackade nej till Michael Jacksons förslag om ”Harry Potter”–musikal. Foto: Getty images

7. J K Rowling gav Michael Jackson nobben

När Michael Jackson förstod storheten i ”Harry Potter”-böckerna närmade han sig författaren J K Rowling för att han ville göra en musikal på temat. Författaren själv var inte lika entusiastisk och tackade nej till Jacksons förslag, berättade Rowling i en intervju med Oprah Winfrey. ”Jag sa nej till mängder av erbjudanden”, berättade hon i intervjun.

8. Kesha bröt sig in hos Prince

Innan den nu världskända artisten Kesha blev den artist hon är i dag, gick hon sin egen väg för att få sitt genombrott. Vid ett tillfälle, som hon själv har berättat om, bröt hon sig in i Princes hus för att göra honom uppmärksam på hennes demoskiva. Prince var själv hemma vid tillfället och utbrast ”Vem fan är du?”. De två artisterna sågs aldrig igen, men resten är – som man brukar säga – pophistoria.

Källa: Buzzfeed

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro