ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

8 timmar senare har han huggit henne till döds

Clarence Frenker · 10 Maj 2012
Uppdaterad 10 Maj 2012
Här är en av de sista bilderna på den 23-åriga kvinnan i livet. Nu åtalas hennes 25-årige poijkvän som sitter bredvid för att knivmördat henne.

Här är en av de sista bilderna på den 23-åriga kvinnan i livet. Nu åtalas hennes 25-årige poijkvän som sitter bredvid för att knivmördat henne. Foto: Polisen


Den 23-åriga kvinnan och hennes sambo fångas på bild när de åker buss till Åkersberga. Åtta timmar senare knivhugger han henne till döds. Nu åtalas den 25-årige mannen för mord.

klar

Artikellänk är kopierad

På en buss i Åkersberga, tas en av de sista bilderna på den 23-åriga kvinnan i livet. Bara timmar senare knivhuggs hon till döds med en kockkniv av sin dåvarande pojkvän i deras hem i Svinninge utanför Åkersberga. I går åtalades mannen i Attunda tingsrätt för mord.

– Det brann bara till, säger han själv i polisförhör.

Det var sent på natten den 28 januari i år som polisen larmades till parets hus. På vardagsrumsgolvet låg den 23-åriga kvinnan död efter att ha knivhuggits två gånger i mage och rygg. Kvinnans 25-årige sambo greps på plats men nekade.

Men den 2 mars ändrade han sig och erkände dråp. I förhör berättar han att paret bråkat den aktuella dagen och att det hela urartade när de kom hem efter ett krogbesök i Åkersberga. Enligt egen utsago ska de ha börjat slänga saker på varandra vilket ska ha slutat med att kvinnan försökte attackera honom med en kökskniv.

Han berättar hur det efter en stund ”brann till” och hur han tog kniven och högg henne först i magen och sen i ryggen. Enligt honom av rädsla, ilska och självförsvar.

Därefter gick han ut och väntade in en taxi han beställt som åkte till en krog i Åkersberga. Där fortsatte han dricka för att efter midnatt åka hem be en granne larma polisen.

Den 25-årige mannen uppger att han har stora minnesluckor men berättar att han ofta blir svartsjuk. Den aktuella dagen hade bråket handlat om en andra man som hävdat att han haft sex med kvinnan.

Men enligt åklagare Ewa Tvengström finns inget klart motiv. Rättegången börjar nästa onsdag.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro