ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

8 vanor som kan sabba din karriär

Mary Örnborg · 4 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Dennis Stenmark


klar

Artikellänk är kopierad

När nedskärningarna knackar på företagsdörren kommer också konkurrensen mellan dig och dina kolleger att hårdna. Den med störst konkurrenskraft har också största chansen att räddas kvar av arbetsgivaren. Blir det du?

När det är goda tider kanske man har råd att vara arrogant, lat och en gnäll-spik på jobbet. Men när konkurrensen om jobben hårdnar kan det vara svårt att tvätta bort stämpeln som dålig medarbetare. – Dåliga vanor på jobbet kan betyda skillnaden mellan att få behålla jobbet eller att vara den som först får gå den dag företaget tvingas skära ner, säger Stefan Söderfjell, coach och organisationskonsult på Ledarskapscentrum.Söderfjell, som har lång erfarenhet av att jobba med ledarskaps- och organisationsfrågor, vittnar om hur vanligt det är att arbetstagare lägger sig till med en eller flera vanor som kan ligga dem i fatet. – Man måste vara lyhörd för varningssignaler som kritik och feedback från kolleger och chefer. Frågar ens chef i korridoren hur du egentligen mår, och hur du har det hemma, kan det också vara ett tecken på att ens presta-tion på jobbet inte är på topp, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro