ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

80-talets klassiker får nytt liv i tv-rutan

Emma Björkman · 12 Sep 2012
Uppdaterad 12 Sep 2012
"Skönheten och Odjuret" (bilden) återuppstår. Och kanske  kommer även en ny version av den klassiska tv-serien ”Fame” att dyka upp i rutan.

"Skönheten och Odjuret" (bilden) återuppstår. Och kanske  kommer även en ny version av den klassiska tv-serien ”Fame” att dyka upp i rutan. Foto: Paramount


I går kom nyheten att Winona Ryders kultrulle Heathers” från 1988 ska bli tv-serie på den amerikanska tv-kanalen Bravo. Det är en del av en 80-talsvåg i tv-rutan. – De spelar på folks nostalgi, säger tv-skribenten Julia Skott.

klar

Artikellänk är kopierad

Tv-serien ”Dallas”, som hade sin storhetstid på 80-talet, får snart sällskap i tv-tablån av andra klassiker från årtiondet då neon och permanent var hett.

– Just nu känns det som att många har insett att konceptet nostalgi och igenkänning fungerar. Att återuppliva färdiga koncept är även billigare än att köpa in ett nytt, oprövat koncept, säger Julia Skott, journalist som skriver om tv på sajten Weirdscience.se.

Den amerikanska tv-kanalen CBS har plockat upp filmtrilogin ”Snuten i Hollywood” för att göra ett pilotavsnitt till en tv-serie, skriver The Hollywood Reporter. 

Den 7 oktober har en nyinspelad tv-films- version av ”Steel magnolias” (”Blommor av stål”) premiär på tv-kanalen Lifetime. Den är baserad på filmen med samma namn från 1989 som handlar om ett tajt kompisgäng.

80-talstrenden medför också att det görs nyinspelningar av tv-serier som var populära då. Den 11 oktober har en ny version av ”Skönheten och odjuret” premiär på kanalen CW med Kristin Kreuk (”Smallville”) i Linda Hamiltons gamla roll som Catherine.  Och ”American idol”-producenten Nigel Lythgoe har planer på en nyinspelning av ”Fame”, skriver BBC.

– Även om man är för ung för att ha sett ”Fame”, så känner man till det. Ens föräldrar kanske har visat vad de tittade på när de var unga och då blir det överförd nostalgi, säger Julia Skott. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro