ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

80-talsdoftande spel i 2012 års arkadmaskin

Tobias Berg · 21 Nov 2012
Uppdaterad 21 Nov 2012
80-talsdoftande spel i 2012 års arkadmaskin Niklas Ström spelar ”Mrs Dad”, det första spelet till hans arkadmaskin.

80-talsdoftande spel i 2012 års arkadmaskin Niklas Ström spelar ”Mrs Dad”, det första spelet till hans arkadmaskin. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Fyra kycklingar som jagar varandra med dammsugare. Malmökillarna Niklas Ström och Martin Jonasson är hjärnorna bakom spelet ”Mrs Dad” och arkadmaskinen Crime City Arcade, en retrospelkonsol för fyra personer som både ser ut och låter som hämtad ur 80-talet.  – Folk frågar oss vilket år den är ifrån och blir rätt förvånade när vi säger 2012, säger Niklas Ström.

Idén till arkadmaskinen fick de på ett ”game jam”. Ett möte för spelintresserade som roar sig med att göra spel tillsammans. Där fick de syn på en arkadmaskin som någon byggt och bestämde sig för att göra en egen så att deras kyckling-spel ”Mrs Dad” kunde få en hemvist. Slutprodukten blev en ganska enkel maskin där folk kan spela egenutvecklade spel. – Egentligen är det bara en skärm i en låda som är kopplad till en dator, säger Niklas Ström.

De båda skaparna är indiespelutvecklare och lockades av idén att göra en konsol som vem som helst kan utveckla spel till och dessutom få en plattform för att visa upp sina egna spel för folk som aldrig skulle testa dem annars. – Det ger en inblick i indiespelvärlden, säger Niklas Ström.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro