ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

83-årig kvinna låg död i en månad - läkare glömde ordna transport

Clarence Frenker · 10 Sep 2013
Uppdaterad 10 Sep 2013

Läkaren dödförklarade den 83-åriga kvinnan och gick. En månad senare låg kvinnans kropp kvar i lägenheten. Orsak: Läkaren missade att ordna med transport av den avlidne. – Kroppen var alldeles förruttnad, säger brorsonens hustru till Norrköpings tidningar.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix/arkiv

Det var i mars i år som den 83-åriga kvinnan samlade sina närmaste för att hålla vak de sista timmarna i livet, skriver Norrköpings tidningar.

Efter att hon somnat in tillkallades en läkare för att bekräfta dödsfallet.

Men denne förde aldrig vidare att kvinnan avlidit. I stället blev hennes kropp kvar i lägenheten i en månad och upptäcktes först när kvinnans gode man frågade begravningsbyrån vad som hänt med kvinnan.

– Kroppen var alldeles förruttnad. Vi anhöriga fick inte gå in i lägenheten för att lukten var så stark, säger kvinnans brorsons hustru till NT.

Enligt Jaan Timoleon, personalchef på Neron som är moderbolag åt Medicinskt Centrum där läkaren arbetar, uppstod det ett missförstånd mellan läkaren och hemtjänstpersonalen om vem som skulle ansvara för att kroppen skulle bli omhändertagen.

– Med facit i hand är det ingen diskussion om att det här ligger på oss. Det är en ytterst beklaglig händelse, säger han till NT.

Enligt tidningen har kvinnans ägodelar nu slängts och lägenheten genomgått en omfattande sanering på grund av de starka lukten.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro