ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

85-åring tvingas stjäla mat – pensionen räcker inte

Gustaf Eriksson · 24 Jul 2013
Uppdaterad 24 Jul 2013
85-åring tvingas stjäla mat – pensionen räcker inte

85-åring tvingas stjäla mat – pensionen räcker inte Foto: Scanpix


Dottern skulle komma på besök. Då ville 85-åringen bjuda på mat, men pengarna räckte inte. Kvinnan bestämde sig för att stjäla från matbutiken. – Jag skäms så, säger hon till VLT.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i början av maj som kvinnan följde med en bekant till en Ica-butik i Västerås. 85-åringen hade bara 220 kronor i plånboken, och hade inte tänkt handla något. – Eftersom min dotter skulle komma på besök ville jag gärna ha något att bjuda på, säger kvinnan till VLT. 

85-åringen stoppade ner bland annat lax, köttfärs, pastej och kex i en kasse. Men butikspersonalen anade oråd och stoppade kvinnan.  På tisdagen dömdes hon till 90 dagsböter för snatteri.  – Jag ångrar mig. Det är ju skamligt att stjäla, säger hon till VLT.

Kvinnan har en pension på 9 000 kronor i månaden. Inte mycket blir kvar efter att hyran på 6 500 kronor är betald. 85-åringen berättar för VLT att det inte är första gången hon stjäl för att hon är hungrig. – Ibland vill jag ocksp kunna gå och handla lite gott, säger hon. Hennes anhöriga känner inte till att hon tvingas stjäla för att kunna äta sig mätt.  – De skulle bli så oroliga då.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro