ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

87-årig kvinna bjöd tjuvarna på vatten – gav glasen till polisen

Johan Wikén · 7 Jul 2017
Uppdaterad 7 Jul 2017
Nu hoppas polisen att de kan säkra spår som leder till att de misstänkta tjuvarna grips.

Nu hoppas polisen att de kan säkra spår som leder till att de misstänkta tjuvarna grips. Foto: Alamy


Den 87-åriga kvinnan anade oråd när två okända män trängde sig på. Därför bjöd hon männen på varsitt glas vatten i hopp om att säkra fingeravtryck och dna. Mycket riktigt misstänks männen för att ha försökt stjäla från kvinnan, rapporterar Skånska dagbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var på tisdagseftermiddagen som kvinnan i Malmö fick ett samtal av en man som sa att han jobbade med tv-service. Mannen förklarade att han behövde komma förbi hennes bostad för att åtgärda problem med antennsignalerna.

När det några timmar senare ringde på dörren släppte den 87-åriga kvinnan in en okänd man. Men när hon upptäckte att ytterligare en man befann sig i bostaden blev hon misstänksam. När hon bad dem att gå dröjde de sig kvar och ska även ha frågat om vatten.

– Den äldre damen såg att männen inte hade några handskar och hällde upp vatten. Sedan ställde hon undan glasen. Nu har glasen hämtats för teknisk undersökning, säger Lars Förstell, presstalesman vid Malmöpolisen, till Skånska dagbladet.

Efter att männen lämnat lägenheten var flera lådor utdragna men det är oklart om de fick med sig något. En anmälan om försök till grov stöld är upprättad.

Männen ska enligt signalementet ha varit i 30-35-årsåldern, den ena runt 165 centimeter lång och den andra cirka tio centimeter längre.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro