ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

9 appar som hjälper barnen i vardagen

Anna Åslund · 10 Apr 2018
Uppdaterad 10 Apr 2018
Träna upp minnet, lära sig ett andraspråk eller få hjälp med att städa rummet – i dag kan appar på ett roligt sätt hjälpa barnen med mycket.

Träna upp minnet, lära sig ett andraspråk eller få hjälp med att städa rummet – i dag kan appar på ett roligt sätt hjälpa barnen med mycket. Foto: IBL/Shutterstock


I dag kan dagens teknik hjälpa oss med det mesta i livet. Förbättra minnet, städa rummet och sova hela natten är bara några av de appfunktioner som kan underlätta barnens vardag.

klar

Artikellänk är kopierad

Förbättra minnet med Memoria (ålder 4+)

Memory där du parar ihop bilder och samlar par är roligt för både barn och vuxna. Den här appen gör det även möjligt att skapa personliga kort med bilder från din kamerarulle i telefonen. Det går att sätta en rubrik till varje kort samt spela in en ljudsnutt om vad kortet föreställer.

Få hela familjen att somna med Vitt brus för djupsömn (passar alla åldrar)

Vitt brus är en kombination av de ljudfrekvenser som örat kan uppfatta. Det kan hjälpa dig slappna av, stänga ute oljud och öka koncentrationen. Välj ett av de mjukare ljuden för att simulera ljudet i livmodern, vilket kan hjälpa små barn att somna lättare.

Lär dig andraspråk med Språkkistan (ålder 4+)

Här kan barn få hjälp med att lära sig svenska eller öva på ett annat hemspråk. Fokus ligger på minoritetsspråk och appen innehåller bland annat thai, turkiska, farsi, litauiska, pashto och norska. Barnet trycker på olika bilder och en röst läser upp vad bilden föreställer på det aktuella språket. Det är lätt att växla mellan första- och andraspråk genom att trycka på en knapp.

Spela spel i skolan med Elevspel (Olika spel i appen passar olika åldrar)

Den här appen innehåller spel inom många olika skolämnen som svenska, matematik och biologi. Här kan man både lära sig räkna på spanska och upptäcka våra sinnens funktion. Spelet är användbart i skolan och pedagoger och föräldrar kan logga in i appen och följa barnens spelande.

Gör städningen rolig med Choremonster (ålder 4+)

Städning är inte den roligaste aktiviteten att göra hemma men appen Choremonster hjälper barnen att komma igång med städning och andra sysslor. Föräldrar kan skapa utmaningar till barnen, som får poäng när de utfört en uppgift. Det går även att lägga in belöningar för när barnen samlat tillräckligt många poäng.

Få extra stöd med läs- och skrivinlärningen med Skolstil (ålder 4+)

Det här är ett skrivprogram med ljud. När en bokstav trycks ner på tangentbordet hörs bokstavsljudet för att lära barnet hur det uttalas. Appen fungerar bra om barnet arbetar efter metoden Att skriva sig till läsning (ASL).

Bli bättre på matte med Nomp (ålder 4+)

Nomp gör matteläxorna till något roligt. Här tävlar barnet mot sig själv, samlar poäng och får medaljer när ett uppdrag är slutfört. Föräldrar kan ge ut uppgifter och följa utvecklingen.

Förstå hur pengar och privatekonomi fungerar med Penningborg (5-9 år)

Penningborg lär barnen om privatekonomi och förklarar bland annat skillnaden mellan utgifter och inkomster. Appen visar även hur man tjänar pengar och hur de kan spenderas.

Bli en hejare på engelska med Fun english (ålder 4+)

Appen är utvecklad för barn och unga som möter det engelska språket för första gången. Här kan man lära sig lyssna, prata, stava och sjunga på engelska. Spelet är socialt och barn och föräldrar kan spela tillsammans.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Åslund
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro