ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

9-åring hittade metallkrok i kycklingen

Olle Warnhammar · 10 Okt 2013
Uppdaterad 13 Okt 2013
Det är första gången jag hittar metall i maten, säger Muhanad Batotah .

Det är första gången jag hittar metall i maten, säger Muhanad Batotah .


Muhanad skulle äta kycklingnuggets med sin fru och två barn. Men aptiten försvann när ett av barnen fick en stor bit metall i kycklingbiten. Mamman: Han vill aldrig äta kyckling igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Metallbiten var stor som en knytnäve.
Metallbiten var stor som en knytnäve.

– Jag jobbar som undersköterska inom hemtjänsten, så jag vet att sånt här är jättefarligt. Om metallbiten hade fastnat i halsen på barnen hade vad som helst kunnat hända, säger Mirieh Sabe, mamma i familjen.

Det var för lite mer än en vecka sedan, när Mirieh Sabe skulle laga färdigpanerade kycklingbitar, chicken nuggets, till sin man och deras två barn, som det hela inträffade. När hon tog ut kycklingbitarna ur förpackningen såg hon en metallbit, stor som en människohand, inklämd i en av kycklingbitarna. Barnen, som är sju och nio år gamla, blev rädda, berättar hon. Lyckligtvis hade ingen av dem bitit i sin mat innan metallbiten hittades.

Pojken är nio år gammal och flickan sju år gammal. – Jag såg droppar i min sons ögon och han frågade mig ”mamma vad händer om man sväljer den här?Den ser äcklig ut”. Jag svarade honom att man måste opereras om man äter den, säger Mirieh Sabe.

– Han vill aldrig äta kyckling igen, säger hon.

Maken Muhanad Batotah blev mycket upprörd när frun visade honom metallfyndet. Så upprörd att han tog kontakt med matföretaget. Men företaget erbjöd honom endast en blygsam ersättning.

– Chefen sa att han skulle skicka femtio kronor till mig, säger Muhanad Batotah.

Företaget som tillverkar kycklingbitarna heter A-frost AB och ligger i Göteborg. Och när Metro kommer i kontakt med dem har de svårt att uttala sig i frågan, och berättar att kycklingbitarna tillverkas i Litauen.

– Vi har bett mannen att skicka in det okända föremålet. Men innan vi har tittat på det så är det svårt att uttala sig, säger Ante Brixstedt, Sverigechef på A-Frost AB.

klar

Artikellänk är kopierad

Olle Warnhammar
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro