ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

90 000 likes och hashtag – så stöttas polisen som sköt ihjäl 18-åringen

Karolina Skoglund · 25 Nov 2014
Uppdaterad 25 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT/Facebook.

Massiva protester har brutit ut i USA sedan juryn beslutat att inte väcka åtal mot den polisman som sköt 18-årige Michael Brown till döds i Ferguson i augusti. Samtidigt hyllar tusentals polismannen genom en fanpage och en hashtag. 

I augusti skakades St. Louis-förorten Ferguson av våldsamma protester med krav på rättvisa efter att den 18-årige och obeväpnade Michael Browns skjutits till döds av polisen Darren Wilson med flera skott.

Under natten till tisdagen, svensk tid, meddelade åtalsjuryn i St. Louis att det inte blir något åtal mot polismannen. Något som väckte våldsamma protester i Ferguson. Demonstranter uppges bland annat ha kastat sten på polisen, krossat fönsterrutor och satt byggnader i brand. Protesterna har nu även spridits till flera städer i USA.

Trots det verkar det finnas ett visst stöd för polismannen. Åtminstone på Facebook och på Twitter. En sida som heter ”Support Darren Wilson” har i skrivande stund över 89 000 ”gilla”-markeringar. Syftet med sidan beskrivs såhär:

”Denna sida är ett sätt att visa vårt stöd för Officer Darren Wilson! Vi tror på alla våra LEO:s (brottsbekämpningsofficers reds anm) och vill offentligt stå upp för honom!”

På Twitter har hashtagen #StandWithDarrenWilson startats, där ett massivt stöd för polismannen visas. Bland annat yttrycker man sin glädje över att inget åtal väckts mot honom. 

I ett tv-sänt tal uttryckte president Barack Obama sitt stöd till Michael Browns familj, men menade också att det är viktigt att man respekterar juryns beslut. – USA är ett land som vilar på lagens gång, därför måste vi acceptera att det här beslutet togs av åtalsjuryn, sa han.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro