ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

90 000 lösenord sprids på nätet

Tomas Lundin · 25 Okt 2011
Uppdaterad 25 Okt 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Lösenorden som spridits på nätet under tisdagen kommer från ett hackerintrång på sajten bloggtoppen.se, skriver Computer Sweden.

Metro.se har tagit del av en lista som påstås innehålla användarnamn och lösenord till tusentals konton på bloggtoppen.se. Många av namnen är kända personer. Sammanlagt är det tiotusentals namn och inlogg på listan. Den som har ett konto på bloggtoppen.se och använt en mejladress och ett lösenord som är detsamma som använts till mejl eller andra inloggningar kan alltså även riskera att dessa blir hackade. Listan lades upp på forumet Flashback redan i slutet av september. Användaren har samma användarnamn och bild som ett twitter-konto som också länkat till listorna. Bland namnen finns William Petzäll och det tros vara genom denna lista som personen som kapat SD-representantens Twitter-konto fått tag i hans användarnamn och lösenord. Det var under tisdagsförmiddagen som en person spred information om lösenord till svenska journalister genom William Petzälls twitterkonto. Flera personer på listan har bekräftat att lösenorden stämde, men att listan var flera år gammal. Den som i skrivande stund försöker gå in på Bloggtoppen.se möts av följande meddelande: "Bloggtoppen är avstängd tills vidare för systemunderhåll p g a förmodat dataintrång" 

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro